Info AG fuseert met QSC

QSC en Info AG fuseren. Daarbij fuseert de in Hamburg gevestigde IT-leverancier met de in Keulen gevestigde leverancier. De bundeling is bedoeld om cloud- en complete diensten mogelijk te maken.

In juli 2012 nam QSC outsourcing- en consultingprovider Info AG over. Nu de inschrijving in het handelsregister van Keulen van kracht is, fuseren de twee ondernemingen. Dit betekent dat Info AG zal ophouden te bestaan en dat ook de bedrijfsnaam van de markt zal verdwijnen.

Het hoofdkantoor van QSC zal in Keulen blijven. De hoofdzetel en de locaties van het vroegere Info AG zullen worden gehandhaafd. De nieuwe QSC AG wordt een van de grootste middelgrote aanbieders van ICT-diensten in Duitsland.

“Met de fusie van Info AG in QSC AG hebben we het transformatieproces van QSC van een pure TC-provider naar een geïntegreerde ICT-provider eindelijk voltooid,” vertelt Jürgen Hermann, Chief Executive Officer van QSC, enthousiast. “Bovendien kunnen we onze interne organisatiestructuren, onze besluitvormingsprocessen en onze sturingsmechanismen nu aanzienlijk doeltreffender maken, en kunnen we ons nog beter dan voorheen concentreren op de verdere ontwikkeling van onze ICT-activiteiten.”

Terwijl QSC expertise bezit op het gebied van telecommunicatie en spraak-data-infrastructuur, omvat het portfolio van het voormalige Info AG zowel datacenteractiviteiten als de planning, implementatie en exploitatie van complexe IT-oplossingen.

De bundeling van deze knowhow biedt naar eigen zeggen de voorwaarde voor de ontwikkeling en exploitatie van toekomstbestendige clouddiensten en complete ICT-diensten met end-to-end-kwaliteit, van de aansluiting op de dienst tot en met het eindapparaat. Het bedrijf beschikt onder meer over eigen TÜV- en ISO-gecertificeerde datacenters in Hamburg, Neurenberg en München.

Heden ten dage heeft QSC AG meer dan 30.000 zakelijke klanten uit de meest uiteenlopende bedrijfstakken: Van banken, detailhandel en verzekeringen tot auto’s en energie. Zoals voorheen bestaat de Raad van Bestuur van de nieuwe QSC AG uit Jürgen Hermann als Chief Executive Officer, Barbara Stolz als Chief Financial Officer, en Arnold Stender als lid van de Raad van Bestuur. |sm