Telltale logo: “HP” wordt “dy”

Hewlett-Packard (HP) is blijkbaar bezig met een naamsverandering. Sinds 1 april van dit jaar zijn er foto’s opgedoken van het nieuwe logo met het opschrift “dy”. De geruchtenmolen over de achtergrond borrelt.

In ondergrondse forums op het Darknet zijn foto’s opgedoken van laptops en tablets die sterk lijken op HP-apparaten, maar dan met een nieuw type logo.

Dysprosium als symbool van exclusiviteit

Indeskundigen uit de industrie speculeren over de achtergrond: Het zou het chemische symbool kunnen zijn voor dysprosium, een zeldzame aarde met het atoomnummer 66, wat vanuit marketingoogpunt het exclusieve karakter van de apparaten zou onderstrepen.

Dong Yong: de investeerder op de achtergrond

Een ander gerucht op de markt draait om een vriendschappelijke overname door een financiële holding uit China’s schaduwbanksector die al maandenlang in stilte wordt voorbereid. Er is tot nu toe weinig bekend over “Dong Yong”, de enige eigenaar. Naar verluidt heeft hij reeds enkele toonaangevende technologieleveranciers opgekocht om de enige ter wereld te zijn die de producten kan gebruiken. Zo zouden alle Betamax-patenten in zijn bezit zijn gekomen, omdat hij dit magneetbandsysteem exclusief wilde gebruiken voor het opnemen van zijn favoriete series op de Chinese TV.

Dyson betreedt de IT-markt

De meest plausibele zet tot dusver lijkt volgens marktwaarnemers de intrede van stofzuigerfabrikant Dyson op de IT-markt, die marktaandeel wil opzuigen door de groep samen met de distributiestructuren over te nemen. Synergie-effecten liggen voor de hand: met de gepatenteerde vacuümtechnologie zou het mogelijk kunnen zijn de fijnstofvervuiling door printertonerdeeltjes op kantoor massaal terug te dringen, om zo het verbod op printers in gesloten ruimten, waarover in Brussel wordt gediscussieerd, te omzeilen.