Amazon Kindle vs Kobo: De vergelijking

Het kiezen van een e-reader lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet: welke te kiezen tussen Amazon’s Kindle en Rakuten’s Kobo voor het lezen van ebooks

Voor de fervente lezer is een e-reader een handige en comfortabele manier om toegang te krijgen tot ladingen boeken en nooit zonder stimulatie te komen zitten. Amazons Kindle-lijn van e-readers domineert al jaren de markt, maar er zijn ook alternatieven, zoals Kobo-apparaten.

Lezen vanaf een elektronisch apparaat is gemeengoed geworden en e-boeken zijn beschikbaar in verschillende formaten. Het gebruik van een Android tablet of iPad is echter niet altijd een handige keuze. De batterijen van de toestellen zijn snel leeg en de schermen zijn vermoeiend voor de ogen. E-readers zoals de Kindle van Amazon en de Rakuten Kobo zijn ontworpen voor een langere levensduur van de batterij en comfortabel lezen op het scherm, zelfs na uren. Hier volgen de belangrijkste kenmerken en verschillen tussen de twee e-readers in vergelijking.

Koop uw favoriete e-reader op Amazon

Amazon Kindle: kenmerken

Als het om e-readers gaat, is de Kindle-lijn van Amazon de bekendste en meest gebruikte e-reader. Het product is in de loop der jaren verfijnd en er zijn verschillende versies om aan de behoeften van elke lezer te voldoen. Ze variƫren van de basis Kindle, die nu een ingebouwd voorlicht heeft, tot versies met extra functies, zoals de PaperWhite, Voyage en Oasis. De verschillende modellen verschillen ook in schermgrootte en opslagcapaciteit.

Met de e-reader van Amazon kunt u de eigen Kindle 8-, Kindle-, TXT-, PDF-, onbeveiligde MOBI-, PRC-, HTML-, DOC-, DOCX-, JPEG-, GIF-, PNG- en PMO-formaten lezen, maar het ondersteunt niet het ePub-formaat of de CBZ- of CBR-stripformaten, dus strips zullen bij Amazon moeten worden gekocht in een formaat dat compatibel is.

Koop uw nieuwe Kindle e-reader op Amazon

Kobo: kenmerken

De Kobo e-readers van Rakuten Kobo zijn ook een populair product voor e-boeklezers. Ze bieden met name een verbeterde weergavekwaliteit, met technologie die is ontworpen om urenlang te kunnen lezen zonder de ogen te belasten. Net als bij de Kindle zijn de Kobo e-readers verkrijgbaar in verschillende varianten wat betreft schermgrootte, geheugencapaciteit en batterijduur.

In tegenstelling tot de Kindle lezen de Kobo e-readers ePub-bestanden, zodat gebruikers hun eigen boeken kunnen uploaden zonder dat ze die bij een online boekwinkel hoeven te kopen. Daarnaast biedt Kobo ook een leeservaring in de cloud en kunt u uw ebooks synchroniseren op al uw apparaten.

Koop uw nieuwe Kobo e-reader op Amazon

Kindle vs Kobo: belangrijkste verschillen

De Kobo biedt een aparte schakelaar om de achtergrondverlichting aan te passen, die eenvoudig kan worden gewijzigd door omhoog te vegen. Voor het aanpassen van de helderheid op de Kindle moet de lezer daarentegen naar het menu Instellingen gaan.

Een ander verschil zijn de beschikbare lettertypen. De Kobo-lezer biedt een breed scala aan lettertypen en is gemakkelijk aan te passen in vergelijking met de Kindle, die maar weinig lettertypen heeft. Bovendien heeft de Kobo een controlefunctie en kunnen gebruikers de lengte en marges van geschreven tekst aanpassen voor comfortabeler lezen.

Zowel Amazon als Rakuten Kobo bieden verschillende modellen tegen verschillende kosten voor elk budget. Kiezen tussen de twee e-readers is niet eenvoudig. Voor degenen die meer maatwerk en opslagcapaciteit prefereren, raden wij de Kobo aan. Voor wie een duurzaam product van hoge kwaliteit wil waarmee ook audioboeken kunnen worden beluisterd, is de Kindle de aanbevolen e-reader.

Ontdek Kindle PaperWhite op Amazon en koop hem

Ontdek Kobo Clara HD en koop hem op Amazon

Italiaonline presenteert producten en diensten die online bij Amazon en/of andere e-commercesites kunnen worden gekocht. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of van de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.