Waarom je een gebruiker op WhatsApp moet blokkeren

Om een accout op WhatsApp te blokkeren, moet je overtuigd zijn van de beslissing. Hier zijn drie redenen om het te doen zonder al te veel na te denken over de gevolgen

Een eenvoudige, bijna bevrijdende actie: het blokkeren van een gebruiker op WhatsApp. Zoals velen van u weten, kunt u met het instant messaging programma iemands contactpersoon blokkeren, zodat hij ons geen berichten meer kan sturen. Iedereen heeft wel iemand op de lijst van geblokkeerde WhatsApp-accounts, een contactpersoon die ons lastigvalt met berichten en ons geen keus laat.

Het blokkeren van een persoon op WhatsApp is een krachtig instrument dat de applicatie ons in handen geeft, maar we moeten ook goed weten hoe we het op de juiste manier kunnen gebruiken. Heel vaak plaatsten wij gebruikers op de geblokkeerde lijst die ons eigenlijk nuttige berichten stuurden, in de veronderstelling dat zij ons een dienst aanboden. Wat is de drempel voor het blokkeren van een WhatsApp-account? Wanneer moet een contact op de zwarte lijst worden geplaatst? Dit zijn vragen die niet zo gemakkelijk te beantwoorden zijn. In dit artikel zullen we proberen een aantal goede redenen te geven voor het blokkeren van een account op WhatsApp.

Hoe blokkeer je een persoon op WhatsApp

Laten we beginnen met de basis: hoe blokkeer je een contact op WhatsApp. Er zijn verschillende procedures die we kunnen volgen, allemaal heel eenvoudig.

In het eerste geval kunnen we naar de Instellingen gaan, klikken op Account en vervolgens op Privacy. Dit zal een nieuw tabblad openen waar u Geblokkeerd kunt selecteren en dan “Toevoegen”. Selecteer in de lijst die op het scherm verschijnt het contact of de contacten die je wilt blokkeren op WhatsApp.

Of we kunnen de chat invoeren die we hebben met de persoon die we willen blokkeren, op zijn naam klikken en vervolgens op Contact blokkeren. Hier hebben we twee opties: Blokkeren of Melden en blokkeren. De tweede optie betreft nepaccounts die materiaal versturen met een inhoud die ongeschikt is voor een jeugdig publiek.

WhatsApp biedt ook de mogelijkheid om een onbekend nummer te blokkeren dat ons een bericht heeft gestuurd op de app. Als het de eerste keer is dat ze contact met ons opnemen, open dan gewoon het gesprek en druk op Blokkeren. Als je al een chatgesprek aan de gang hebt, klik je op het nummer en vervolgens op Contact blokkeren. Je hebt dan twee opties: Blokkeren of Melden en blokkeren.

3 redenen om een persoon te blokkeren op WhatsApp

Waarom moet je een gebruiker blokkeren op WhatsApp? Wat zijn de gevolgen? Als wij besluiten een contact op de zwarte lijst te zetten, kunnen wij zijn berichten, oproepen of statusinformatie niet langer ontvangen. De eerste reden waarom je een gebruiker op WhatsApp moet blokkeren, is omwille van hun berichten. Als dit iemand is die het leuk vindt om elke dag tientallen berichten, foto’s en video’s te sturen, waarbij onze smartphone trilt van de meldingen, is een goede oplossing om hem te blokkeren.

Een tweede reden om een contactpersoon op WhatsApp te blokkeren is privacy. Als u een nummer op de zwarte lijst zet, zult u niet langer hun laatste inloggegevens, statusupdates en profielfotowijzigingen kunnen zien. Dit is vooral nuttig tegen ex-partners of stalkers, die dit soort informatie gebruiken om ons online te bespioneren.

Een nepaccount is de derde en laatste reden waarom je een persoon op WhatsApp zou moeten blokkeren. In dat geval kunt u ze niet alleen blokkeren, maar ze ook melden bij het applicatiepersoneel, zodat zij de account kunnen verwijderen.