Verbeterde TDM-gegevens- en spraakdiensten voor Milegate

Keymile’s IP-gebaseerde toegangs- en transmissieplatform Milegate kan verbeterde TDM-gegevens- en spraakdiensten leveren door het gebruik van spraak- en gegevensinterfacekaarten. De kaarten, die nu verkrijgbaar zijn, zijn vooral bedoeld voor gebruik in bedrijfskritische communicatienetwerken van spoorwegen, nutsbedrijven en overheidsinstellingen.

Dankzij de hybride Ethernet- en TDM-backplane kan Milegate traditionele diensten zoals analoge telefonie, maar ook synchrone en asynchrone TDM-verbindingen leveren. Tegelijkertijd beschikt Milegate over voice gateways (SIP en H.248) en een CEoP gateway (Circuit Emulation over Packet) voor de transmissie van TDM-gegevens via een Ethernet-backbone. Ondersteuning voor SDH-transportinterfaces en EoS-functies (Ethernet-over-SDH) is bedoeld om een soepele overgang van TDM naar Ethernet mogelijk te maken. De backplane van Milegate biedt 10GbE-toegang per slot, wat in combinatie met de modulaire schakelmatrix de operationele netwerkbeheerder in staat moet stellen Milegate uit te breiden met Ethernet-functies en optische of elektrische interfaces.

TDM-data-interfaces

Eén van de verbeteringen is een flexibele data-interfacekaart voor synchrone en asynchrone datatransmissie. Elke kaart biedt vier TDM data-interfaces die flexibel kunnen worden geconfigureerd als V.11/X.24, V.24/V.28, RS-485 of als V.35. Beveiligings- en redundantiefuncties zijn ontworpen om de beschikbaarheid van de dienst te garanderen.

Spraakinterfaces

De spraakinterfacekaarten zijn afgestemd op de telefonie-eisen in operationele netwerken. Een POTS FxS kaart biedt 16 analoge interfaces met verbeterde overspanningsbeveiliging. Deze kaart kan samen met een FxO-interfacekaart worden gebruikt om de verbinding met een beurs tot stand te brengen. Een 2/4-draads spraakkaart met E&M-signalering kan worden gebruikt voor spraakfrequentiemodems of andere 2/4-draads communicatieterminals. Per E&M-kaart kunnen maximaal 32 conferees in tien groepen worden aangesloten. Volgens Keymile zijn de conferentiediensten volledig compatibel met andere telefoniediensten, zoals POTS/ISDN-diensten in UMUX en Milegate.

Transmissie-interface

De SDH STM-4/STM-1-transmissie-interface maakt naar verluidt TDM- en Ethernet-transport over SDH mogelijk. Toegang tot de ingebouwde EoS-functie is naar verluidt mogelijk via de Ethernet-poorten aan de voorzijde en via alle andere elektrische of optische Ethernet-eenheden in Milegate.