Eindelijk weer netwerken in Neurenberg

Nadat vorig jaar vele live-evenementen, waaronder it-sa, moesten worden afgelast, heeft het Exhibition Centre Neurenberg nu zijn deuren weer geopend. Van 12 tot 14 oktober kwamen fabrikanten, partners en experts uit de IT-beveiligingsindustrie bijeen om ideeën uit te wisselen.

“De kwaliteit van de discussies is zeer goed”, zegt Waldemar Bergstreiser, Head of Channel DACH bij Kaspersky, verheugd. “Degenen die op de beurs zijn, zijn echt geïnteresseerd.” Hoofd Duitsland Christian Milde voegt daaraan toe: “Onze stand hier wordt altijd zeer goed bezocht. Je kunt zien dat mensen blij zijn dat ze eindelijk weer face-to-face kunnen praten. Voor ons was het absoluut de moeite waard om als exposant op it-sa vertegenwoordigd te zijn.”

In totaal 274 exposanten uit 18 landen kwamen op de beurs bijeen.

Hoewel Palo Alto geen eigen stand had, was Markus Knorr, System Engineering Manager, niettemin als deelnemer aanwezig. Voor hem was het de eerste live beurs sinds hij in maart 2019 bij de beveiligingsfabrikant begon.

Het was te merken dat de beurs dit jaar veel kleiner was, melden Michael Haas en Paul Moll van WatchGuard. Desondanks waren er veel partners aanwezig en was de uitwisseling zeer succesvol.

“Voor ons is it-sa nog steeds de belangrijkste vakbeurs, ook al zijn we er dit jaar niet als exposant”, zegt Holger Suhl, hoofd Duitsland bij Eset. Kanaalbaas Peter Neumeier voegt daaraan toe: “Het is ongebruikelijk om na een onderbreking van een jaar weer op zo’n beurs te staan, maar tegelijkertijd is het ook erg leuk en enorm belangrijk, vooral voor ons in de kanaalverkoop. De it-sa is en blijft de belangrijkste veiligheidsbeurs in de EU.