Gratis tool voor het converteren en afdrukken van gegevens

fCoder heeft PrintConductor geïntroduceerd, een gratis tool waarmee u een willekeurig aantal bestanden in batch kunt afdrukken. In combinatie met de Universal Document Converter zijn ook geautomatiseerde conversieprocessen naar voorgedefinieerde grafische formaten zoals JPG, GIF of TIF of zelfs de archiefstandaard PDF/A mogelijk.

PrintConductor is freeware van de grafische converter specialist fCoder en maakt geautomatiseerde batch print processen mogelijk van alle gangbare Office formaten, inclusief PDF, DOC/DOCX, WRI, WPS, RTF, TXT, XLS/XLSX, PPT/PPTX, PPS, POT, VSD, DWG, DXF, SNP en HTM/HTML. De af te drukken documenten hoeven daarvoor niet te worden geopend, maar kunnen met drag & drop of via een wizard tot een lijst worden samengevoegd. Als alternatief kan een specifieke map worden gedefinieerd als de brondirectory.

Aanvullende filteropties maken het mogelijk specifieke bestandstypen of bestandsnamen te selecteren die naar de printer moeten worden verzonden. Optioneel kan vóór het afdrukken een voorbeeld worden weergegeven om de instellingen te controleren. PrintConductor ondersteunt elke geïnstalleerde printer en biedt ook toegang tot individuele configuratieopties.

In combinatie met het hulpprogramma Universal Document Converter, waarvoor moet worden betaald, is het ook mogelijk om een willekeurig aantal bestanden te converteren naar voorgedefinieerde formaten. Naast gangbare grafische formaten ondersteunt de tool ook de archiefstandaard PDF/A.

fCoder biedt PrintConductor als freeware gratis te downloaden aan, prijzen voor de Universal Document Converter beginnen bij 69 US dollar, in de gratis proefversie zijn de geconverteerde bestanden voorzien van een watermerk.