Hoe u uw pc gratis kunt upgraden naar Windows 10

Microsoft laat u nog steeds toe om Windows 10 gratis te installeren. Het is echter noodzakelijk om een originele kopie van een oude Windows 7 of Windows 8 te hebben

Zoals bekend nadert de dag waarop Microsoft alle ondersteuning voor Windows 7 zal stoppen: eind januari zullen zelfs de beveiligingspatches voor dit oude besturingssysteem niet meer worden uitgebracht.

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers daarom al geruime tijd en nodigt hen uit om hun besturingssysteem te upgraden naar Windows 10, om niet het risico te lopen op cyberaanvallen die mogelijk worden gemaakt door mogelijke beveiligingsfouten in het oude OS, die niet meer zullen worden verholpen. De upgrade naar Windows 10 wordt in de Microsoft Store verkocht voor 145 euro. Maar er was een periode, van 2015 tot medio 2016, waarin Microsoft de upgrade weggaf aan Win 7, 8 en 8.1 gebruikers. En blijkbaar is het nog steeds mogelijk om je pc gratis te upgraden naar Windows 10, want de link die Microsoft destijds heeft verstrekt om Windows 10 gratis te downloaden en te installeren werkt nog steeds.

Upgrade naar Windows 10 gratis: hoe doe je dat

Om onze pc gratis te upgraden naar Windows 10 moeten we naar de Windows 10 downloadpagina gaan en vervolgens kiezen voor het maken van een Windows installatieschijf. Dan moeten we het juiste Microsoft-programma downloaden en uitvoeren, volgens de aanwijzingen op het scherm. Aan het einde van de installatie, als alles goed is gegaan, zouden we door naar Instellingen > Update & Beveiliging te gaan het licentienummer van Windows 10 moeten zien.

Let op de Windows-versie

Hetgeen echter gespecificeerd moet worden, is dat op deze manier als we Windows 7, 8 of 8.1 Home bijwerken, we Windows 10 Home krijgen, terwijl als we Windows 7, 8 of 8.1 Pro gaan bijwerken, we Windows 10 Pro zullen krijgen. Vergeet niet dat de beste ervaring op Windows 10 wordt verkregen met de Pro-versie, die geavanceerde functies biedt zoals Windows Hello, voor inloggen zonder wachtwoord, en nog veel meer.

Waarom is het belangrijk om te upgraden

Windows 10 is de afgelopen tijd het mikpunt van kritiek geweest van gebruikers vanwege de vele bugs die als paddenstoelen uit de grond schieten na elke upgrade die door Microsoft wordt uitgebracht. Het is ook om die reden dat veel gebruikers de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem hebben uitgesteld en bij een van de vorige versies zijn gebleven. Upgraden is echter belangrijk omdat het de beveiliging van de computer waarop Windows wordt uitgevoerd sterk verbetert.

Oude versies krijgen namelijk geen periodieke updates meer, ontvangen zelfs geen beveiligingspatches meer en blijven blootstaan aan ernstige risico’s. Heel vaak worden bugs en problemen ontdekt in oudere versies van Windows die door hackers kunnen worden misbruikt om de controle over onze pc’s over te nemen. Na elk van deze ontdekkingen brengt Microsoft de overeenkomstige patch uit in de volgende maandelijkse update. Geen update, geen beveiliging.