Pokini Tab A8: de “vuilbeer” voor zakelijk gebruik

De Pokini Tab A8 van Exone, een merk van Extra Computer, is een acht inch zakelijke tablet met het Windows 8.1 Pro besturingssysteem of Android voor ruwe omgevingen.

Met de Exone tablet Pokini Tab A8 introduceert Extra Computer de “vuilbeer” onder de tablets – vuil en stof kunnen hem niet deren. Het is speciaal ontworpen voor gebruik in ruwe omgevingen en is volgens Extra Computer het ideale werkapparaat voor werkplaatsen, bouwterreinen, buitendienst en andere toepassingsgebieden waar het er niet bepaald pluis aan toe gaat.

De afwerking komt overeen met de IP65-beschermingsklasse. Dit betekent dat hij stofdicht is en beschermd tegen opspattend water. Het moet een val van een hoogte tot een meter zonder schade doorstaan. Beschermd met het “Rugged Frame”, dat als accessoire verkrijgbaar is, vormen valhoogtes tot 1,80 meter geen probleem (komt overeen met MIL-norm 810G).

Technische kenmerken

Het 8,3-inch beeldscherm is voorzien van Corning Gorilla Glass, kan met werkhandschoenen worden bediend en biedt een resolutie van 1.920 x 1.200 pixels. De gebruikte processor is de Intel Atom Quadcore Z3745, die 1,33 gigahertz klokt en een L2-cache van twee megabyte heeft. Daarnaast is er twee gigabyte RAM-geheugen en 64 gigabyte flash-geheugen. Deze laatste is optioneel verkrijgbaar met 32 of 128 gigabyte. Bovendien wordt de micro-SD-sleuf verondersteld compatibel te zijn met geheugenkaarten tot twee terabyte, hoewel deze nog niet op de markt verkrijgbaar zijn. De geïntegreerde Intel HD Graphics ondersteunt DirectX 11.

De tablet ondersteunt 3G, WLAN, Bluetooth, GPS, Glonass en RFID. Optioneel kan het toestel ook met LTE worden besteld.

De achtercamera met geïntegreerde flitser lost beelden op met acht megapixels. De frontcamera heeft twee megapixels. De verwisselbare lithium-polymeer batterij is voorzien van een LED met laadniveau en wordt verondersteld de Pokini Tab A8 tot tien uur lang van stroom te voorzien bij volledige belasting. Voor het besturingssysteem kan worden gekozen tussen Windows 8.1 Pro en Android.

Accessoires

Extra Computer biedt een uitgebreid assortiment accessoires voor de tablet, zoals een polsband, draagriem, dockingstation of extra batterij. Het zogenaamde smart back cover-concept maakt uitbreiding naar behoefte mogelijk, bijvoorbeeld met een geïntegreerde smartcardlezer of een MSR-scanner.

Beschikbaarheid

De Pokini Tab A8 is vanaf medio juni exclusief verkrijgbaar bij de vakhandel. Een tien-inch versie is gepland voor volgend jaar juli. De fabrikant maakt geen prijzen bekend. Wederverkopers kunnen er echter naar informeren bij Extra Computer. □