Kompas is terug op Google Maps, hier is hoe het te gebruiken

Onder de vele nieuwe functies die naar Google Maps komen, is er ook een belangrijke comeback: de kompasfunctie wordt hersteld

Na jaren van wachten en verzoeken aan Google, keert nu een geliefde functie terug naar de Google Maps-app. Het gaat om het kompas, waarmee je je kunt oriënteren ten opzichte van de magnetische noordpool van de planeet, en dat in januari 2019 in de navigatie-app was verschenen om vervolgens na slechts een paar maanden te verdwijnen.

De Mountain View-gigant kondigde de terugkeer van het kompas aan in een lange post waarin het alle nieuwe functies presenteert die naar de Google Maps-app komen. Tussen de functie om niet te verdwalen op luchthavens of grote stations met behulp van Live View, en de komst van informatie over het weer en de luchtkwaliteit van de gezochte plaats, is de terugkeer van het kompas bijna onopgemerkt gebleven. En toch is het even belangrijk nieuws, want veel gebruikers hadden om de terugkeer van de handige gadget gevraagd, en eindelijk na twee jaar afwezigheid besloot Big G hen een plezier te doen en het opnieuw in te voeren.

Google Maps: hoe het kompas te gebruiken

De talrijke feedbacks die om het kompas vroegen na zijn verdwijning hadden een effect en Big G besloot de handige functie opnieuw in te voeren. De reden voor de verwijdering was echter ernstig: de gadget had betrouwbaarheidsproblemen die Google niet had kunnen oplossen. Nu Maps nieuwe functies heeft gekregen en betere prestaties levert dankzij een algoritme van kunstmatige intelligentie, is ook het kompas terug.

Volgens Android Police is de gadget beschikbaar vanaf Maps versie 10.62 of later, maar er zijn een paar voorbehouden met betrekking tot het gebruik ervan. Hoewel Google de gadget heeft verbeterd, mag niet worden vergeten dat de nauwkeurigheid van het kompas varieert afhankelijk van het gebruikte model smartphone en de technische kenmerken ervan, zodat het nooit 100% betrouwbaar zal zijn.

Het Google Maps kompas kan worden gebruikt in het dagelijks leven in de stad, om te zien waar de zon opkomt of ondergaat en aanwijzingen te krijgen, maar in het geval van excursies of activiteiten waarbij deze functie belangrijk is, zal het beter zijn om te vertrouwen op meer nauwkeurige gadgets.

Google Maps: wat is er nog meer nieuw

Eén van de andere nieuwe functies die naar Google Maps komen, zoals aangekondigd door Mountain View in een officiële blog post, is de implementatie van de Live View functie die gebruikers in staat zal stellen de navigator zelfs in afgesloten ruimtes te gebruiken. Gebruikers zullen de app kunnen gebruiken om zich te verplaatsen op een luchthaven, een treinstation of een groot winkelcentrum, zodat ze onmiddellijk winkels en oriëntatiepunten kunnen vinden.

Een andere nuttige functie betreft de mogelijkheid om informatie te verkrijgen over het weer en de luchtkwaliteit van de interessante plaats die wordt opgezocht in de navigatie-app, dankzij de samenwerking van Google met The Weather Company, AirNow.gov en de Central Pollution Board. Kaarten zullen dus aanwijzingen kunnen geven over de aanwezigheid van stofdeeltjes, vervuiling of zelfs pollen en de gebruiker kunnen waarschuwen of het al dan niet nodig is een paraplu mee te nemen naar de bestemming. Het enige wat u nog hoeft te doen, is wachten op de Google Maps-update om alle nieuwe functies te ontdekken en ervan te profiteren.