Weisswange verlaat smartphonefabrikant HTC

Na drie jaar als Regional Manager Duitsland bij smartphonefabrikant HTC is Lars-Christian Weisswange op zoek naar nieuwe uitdagingen.

In 2007 was het bedrijf HTC vrijwel onbekend in Duitsland. Alleen insiders wisten dat toestellen die inkomsten genereren, zoals de MDA of XDA van T-Mobile, uit de smederij van HTC kwamen. Tot dan toe was het Taiwanese bedrijf slechts een OEM-fabrikant geweest. Dit veranderde in 2007 toen de High Tech Computer Corporation het merk HTC introduceerde en regionale vestigingen oprichtte – onder meer in Duitsland. Lars-Christian Weisswange werd algemeen directeur.

Het merk HTC is nu een begrip

In een interview met IT-BUSINESS zei hij destijds: “Ik denk dat Apple ons een grote dienst heeft bewezen door zo’n ophef te maken over het aanraakscherm. Als gevolg daarvan heeft iedereen het over het aanraakscherm en profiteren wij er ook van. We kijken tenslotte terug op tien jaar ervaring met aanraakschermen.” Achteraf gezien, had hij waarschijnlijk gelijk. Tegenwoordig kan geen enkele fabrikant meer zonder een aanraaktoestel in zijn portfolio en het merk HTC heeft zich in Duitsland een vaste plaats verworven. Designprijzen en verkoopstimulansen zoals de nieuwe HD2, waarvan in twee maanden tijd meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht, zijn slechts twee van de vele mijlpalen.

Weisswange wil nu nieuwe uitdagingen aangaan. Het is nog niet bekend wie hem zal opvolgen. De functie moet op 1 mei worden vervuld.