Hoe contact op te nemen met de klantenservice van Iliad

Als Iliad-klant hebben we verschillende manieren om contact op te nemen met de klantenservice, via het web, app of gratis nummer, hier is hoe het te doen

Na de landing in Italië, heeft Iliad een paar weken besteed aan het sorteren van zijn klantenservice, gratis ondersteuningsnummers en officiële apps. Het lijkt er nu echter op dat het Franse bedrijf het werk van het opzetten van zijn contacten heeft voltooid, dus hier is hoe u met een Iliad operator kunt spreken als u een SIM-kaart heeft geactiveerd.

Om ons tegoed te weten te komen, de promoties en extra diensten te begrijpen die op onze SIM actief zijn of om problemen met onze telefoonlijn op te lossen, is contact opnemen met de klantenservice essentieel. Als u een Iliad-klant bent, zijn er in principe twee manieren om dit te doen: ofwel door het gratis nummer te bellen om met een live operator te spreken, of via het web met behulp van de officiële website van het Franse bedrijf of een van de officiële Iliad-apps. Als u in een van de eerste fysieke winkels van Iliad in Italië bent, kunt u ook gratis persoonlijke hulp krijgen van de medewerkers in het Iliad-centrum.

Hoe u met een Iliad-medewerker spreekt

Het nummer dat u moet onthouden om contact op te nemen met de Iliad-klantenservice is 177, dat van maandag tot en met vrijdag van 8 uur actief is.Hij is beschikbaar van maandag tot vrijdag van 8 tot 22 uur, en op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 20 uur. Het gesprek is alleen gratis als u klant bent van Iliad, anders worden er kosten aangerekend voor de dienst. De dienst kan zowel voor technische als administratieve bijstand worden gebruikt.

Wat als we voor vrije tijd of werk in het buitenland zijn? In dat geval, als we klantenondersteuning van Iliad nodig hebben, moeten we contact opnemen met het gratis nummer +393518995177. Als wij aan het eind van het gesprek met een telefoniste spreken, zal ons worden gevraagd onze naam en achternaam, e-mailadres en telefoonnummer achter te laten om de tevredenheidsvragenlijst per e-mail te ontvangen. Dit is een instrument om de ontvangen dienst te evalueren. Er zijn ook codes die u kunt gebruiken om snel informatie te ontvangen met Iliad. Als we bijvoorbeeld 400 draaien, krijgen we informatie over ons resterende krediet.

Hoe spreek ik met Iliad vanaf een andere operator

Om met Iliad te bellen vanaf een SIM van een andere operator, kunt u in sommige gevallen gewoon 177 bellen en betalen voor het gesprek op een pay-as-you-go basis volgens het tariefplan van uw operator. Sommige gebruikers hebben er echter over geklaagd dat het onmogelijk is het gratis nummer 177 te bellen vanaf een niet-liad SIM, met name vanaf een Wind, TIM of Vodafone operator. Als u geen contact kunt opnemen met de klantenservice via de telefoon van een andere provider, dan is het advies om het nummer voor het buitenland te bellen, dat ook in Italië actief is, namelijk +393518995177. Zelfs in dit geval zijn de kosten van het gesprek afhankelijk van het tariefplan van onze operator, hoewel gezegd moet worden dat verschillende online gebruikers hebben beweerd dat ze contact hebben kunnen opnemen met de Iliad-klantenondersteuning van een andere operator door gewoon de spraakminuten van hun tarief te gebruiken.

Hoe contact opnemen met de Iliad-klantenondersteuning via het web of met applicaties

Als we een computer hebben en geen tijd willen verspillen aan telefonisch contact opnemen met de Iliad-klantenondersteuning, kunnen we altijd verbinding maken met de officiële website van het Franse bedrijf en vervolgens toegang krijgen tot de persoonlijke ruimte om hulp te krijgen. Met deze dienst kunnen wij het verbruik controleren, herladen, het resterende krediet kennen, extra diensten beheren of informatie ontvangen over actieve promoties. Indien wij daarentegen de klantendienst vanaf onze smartphone willen gebruiken, kunnen wij de twee officiële Iliad-toepassingen installeren: Visual Answering Machine en Mobile Config. De eerste app wordt gebruikt om de voicemail en alle extra diensten te beheren, maar ook om uw resterende beltegoed en dataverbruik te weten te komen. Terwijl de tweede app, zoals de naam al doet vermoeden, wordt gebruikt om de SIM voor de eerste keer te configureren.