Wat is openstack-vrijheid?

De opvolger van de Kilo-release van het OpenStack open source cloud computing-platform, OpenStack Liberty, debuteerde op 15 oktober 2015 als de twaalfde grote release van OpenStack. Liberty kwam in 2015 als tweede grote update voor OpenStack, na de release van Kilo op 30 april.

Net als bij eerdere OpenStack-releases, ontleent Liberty zijn naam aan een nabijgelegen stad of onderscheidend kenmerk ten opzichte van de OpenStack-ontwerptop die overeenkomt met elke OpenStack-release. In dit geval is Liberty een dorp in de Canadese provincie Saskatchewan.

Functieverbeteringen in OpenStack Liberty

Liberty markeert de eerste OpenStack-release onder de “Grote tent”-Model, en als gevolg daarvan bevat het meer OpenStack-projecten als onderdeel van de gecoördineerde release dan ooit tevoren, waaronder een SearchLight-zoekproject dat gebruikmaakt van open-source ElasticSearch-technologie om gebruikers in staat te stellen te zoeken in een OpenStack-implementatie, Zaqar messaging, Barbican key manager , Manila gedeeld bestandssysteem en Designate DNS-services.

De kernprojecten in OpenStack kregen ook verbeteringen en nieuwe functies in Liberty, waaronder Cells versie 2 in het Nova Compute-project, federatieve identiteitsverbeteringen in het Keystone-identiteitsproject en een nieuw onderdeel in het Neutron-netwerkproject genaamd Courier dat zich richt op containernetwerken .

De opvolger van OpenStack Liberty, OpenStack Mitaka, debuteerde op 7 april 2016, met de veertiende OpenStack-release, OpenStack Newton, die in oktober 2016 wordt verwacht.