Hoe maak je een back-up van je Android-telefoon naar een pc

Om een back-up van gegevens van je Android-smartphone naar je computer te maken, kun je apps gebruiken die rechtstreeks zijn ontwikkeld door de bedrijven die de apparaten maken

Een gestolen, verloren of vernietigde telefoon betekent in principe twee dingen: financieel verlies en een heleboel belangrijke bestanden verloren. Van gesprekken tot foto’s en video’s die op de smartphone zijn opgeslagen. Om deze ongemakken te vermijden, is er maar één oplossing: plan constante back-ups van je toestel en sla ze op je PC op.

In deze gids zullen we zien hoe we onze meest belangrijke gegevens op een Android smartphone kunnen opslaan. Zoals moeders en tantes plachten te zeggen, het belangrijkste is om plannen te maken voor de toekomst. En deze stelregel geldt ook voor elektronische apparatuur en IT-beveiliging. Gelukkig hebben de meeste fabrikanten van mobiele telefoons die het besturingssysteem van Google gebruiken, software ontwikkeld waarmee u de bestanden op uw telefoon kunt synchroniseren met uw pc of Mac. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt om lokale back-ups te maken van berichten, contacten, agenda’s en vele andere gegevens.

Op Samsung

Voor degenen met een mobiele telefoon van Samsung is SmartSwitch de software die u moet hebben. Hiermee kunt u lokale back-ups maken op uw Windows-computer en Mac. Het is zeer gemakkelijk te gebruiken en wordt ook aanbevolen voor wie geen ervaring heeft. Zodra de twee apparaten met elkaar zijn verbonden, is één klik op de smartphone voldoende om alle gegevens op het apparaat op de pc op te slaan.

Andere Android-fabrikanten

LG bevat standaard een app in zijn smartphones die kan worden gebruikt om een back-up met de computer te maken. Dit is ook een zeer gemakkelijk te gebruiken hulpmiddel. Het enige nadeel is dat het alleen compatibel is met Windows-besturingssystemen. Beter geluk voor HTC eigenaars. Het Taiwanese bedrijf heeft standaard een oplossing geïnstalleerd waarmee u lokale back-ups kunt maken op Windows- en Mac-computers. Motorola-eigenaars daarentegen moeten een specifieke toepassing gebruiken. Het programma in kwestie heet Motorola Device Manager en is compatibel met Windows en Mac OS X. Als u een Sony-telefoon hebt, kunt u alleen een back-up maken op een PC met Microsoft-besturingssysteem. De app die u in dit geval moet installeren is Sony PC Companion. Hetzelfde geldt voor Huawei, dat gebruik maakt van het HiSuite programma, dat alleen beschikbaar is voor Windows.