Pincode

Een pincode is een reeks cijfers, doorgaans vier of zes cijfers, die vereist is voor toepassingen, netwerken of apparaten voor toegang en autorisatie. Het eenvoudigste voorbeeld is een smartphonewachtwoord, meestal bekend als een toegangscode, maar soms ook een pincode genoemd. Dit is het zescijferige nummer dat een gebruiker instelt en elke keer dat ze toegang krijgen tot hun telefoon nadat deze heeft geslapen, moet invoeren.

PIN-codes worden vaak gebruikt voor meervoudige authenticatie. Bedrijven vereisen vaak dat een gebruiker een pincode invoert nadat ze het wachtwoord van een account proberen te wijzigen: een verificatie of sms gaat naar het e-mailadres of nummer dat aan het account is gekoppeld, en de gebruiker moet vervolgens de pincode invoeren die naar zijn contactpersoon is gestuurd informatie. Aangezien meervoudige authenticatie meer nodig is geworden voor beveiligingsonderhoud, kunnen organisaties een pincode nodig hebben voor activiteiten die nog vaker voorkomen dan het wijzigen van wachtwoorden, zoals voor het eerst een computernetwerk betreden.

De viercijferige code die nodig is bij het gebruik van een betaalpas, wordt een pincode genoemd. De tweede toegevoegde authenticatiestap geeft de kaarttransactie een extra beveiligingslaag, hoewel deze zeker niet ondoordringbaar is.

Hoewel pincodes nuttig zijn voor authenticatie, zijn biometrische gegevens zoals gezichtsherkenning een aanvullende methode om de identiteit te verifiëren.

Pincodes voor streamen en casten

Voor apparaten die media-inhoud streamen of casten naar andere schermen, is een pincode een wachtwoord dat vereist is om te bevestigen en een apparaat toe te staan ​​zijn inhoud op een ander scherm op te leggen. In Chromecast, het systeem van Google voor het casten van media-inhoud van het ene apparaat naar het andere, kunnen gebruikers de gastmodus inschakelen om een ​​extern apparaat de inhoud te laten casten. De gast moet vervolgens een viercijferige pincode gebruiken zodra hierom wordt gevraagd. De pincode wordt mogelijk automatisch gesynchroniseerd op basis van korte spraakopdrachten, of de gast moet deze mogelijk handmatig invoeren. Vervolgens kan de gast beginnen met het casten van een video of muziek naar het andere apparaat.

Met de AirPlay-functie van Apple TV, die vaak wordt gebruikt voor zakelijke conferentieruimtes, kunnen apparaten inhoud naar een Apple TV streamen. Na het navigeren naar Instellingen voor AirPlay’s Conference Display-functie, kan een gebruiker ervoor kiezen om een ​​pincode te vragen telkens wanneer een apparaat zijn inhoud met de tv probeert te delen. AirPlay maakt zowel schermspiegeling als streaming mogelijk.