Systeemhuis Erik Sterck opent vestiging in München

Nadat steeds meer datacenterprojecten van het IT-systeemhuis Erik Sterck in Beieren worden gerealiseerd, zet het bedrijf met hoofdkantoor in Leonberg in Baden-Württemberg een expansiekoers in. De keuze valt op München, waar in het voorjaar de tweede locatie wordt geopend.

In het voorjaar van 2019 opent IT-systeemhuis Erik Sterck, dat gespecialiseerd is in infrastructuren in de datacenteromgeving, een extra locatie in München. Dit sluit aan bij de wens om “zo dicht mogelijk bij de klant ter plaatse” te zijn.

Het aandeel van projecten in Beieren is voortdurend gegroeid en dus was de opening van een afzonderlijke locatie het logische gevolg. Vooral het toenemende aandeel van adviesdiensten op het gebied van platformoptimalisering en automatisering “kan vooral in het kader van een persoonlijke uitwisseling worden getransporteerd”, verklaart Erik Sterck, managing partner. In maart zal het volledige spectrum van het systeemhuis ook in München beschikbaar zijn.

Het bedrijf is voornamelijk actief in zowel de datacenter- als de cloud computing-dienstenomgeving. In 2018 richtte Erik Sterck een nieuwe bedrijfsdivisie op die zich bezighoudt met de automatisering van processen in het datacenter. Gevraagd naar de volgende veelvoorkomende stappen van infrastructuurklanten, “lagen onderwerpen als re-platforming en fast application delivery dan absoluut voor de hand”, zegt Oliver Barz, medeoprichter en technisch directeur bij Erik Sterck.