Netscout levert Smart Edge Monitoring

Met “Omnis Smart Edge Monitoring” belooft Netscout een monitoringoplossing voor hybride infrastructuren. Het platform combineert synthetische transactionele testen met intelligente data-analyse om prestatievermindering te detecteren in UCaaS-producten, cloud-gebaseerde applicaties en netwerkinfrastructuren.

Of het nu op het hoofdkantoor, bijkantoor of thuiskantoor is, Netscout’s monitoring oplossing is ontworpen om vroegtijdig die prestatieproblemen te detecteren in de huidige service edge-omgevingen die de gebruikerservaring van verspreide medewerkers beïnvloeden. Dit omvat over het algemeen prestatievermindering in cloudgebaseerde toepassingen; de leverancier denkt hierbij specifiek ook aan slechte audio- en videokwaliteit in platforms zoals Webex, Microsoft Teams of Zoom.

Het platform is ontworpen om het gehele transactie-ecosysteem te bewaken: Beginnend met het lokale netwerk van thuisgebruikers, via het WAN, het datacentrum en de applicatieserver naar SaaS-aanbiedingen. Hiervoor combineert Netscout de “nGeniusONE Service Assurance smart analytics” met “nGenius PULSE synthetic testing”.

Omnis Smart Edge Monitoring is per direct beschikbaar en omvat enerzijds nGeniusPULSE nPoints; de “Synthetic Test Sensors” kunnen in klantomgevingen worden geïntegreerd, Business Transaction Tests (BTT) genereren en essentiële metrics vastleggen. Ten tweede wijst de leverancier op InfiniStreamNG voor strategische netwerk-, datacenter- en cloudlocaties met Omnis Cloud Adaptor, dat pakketgebaseerde analyses biedt in synthetische tests.

Netscout zegt dat deze gegevensbronnen gebruikmaken van Adaptive Service Intelligence (ASI)-technologie om “intelligente gegevens te leveren voor slimmere analyses met de nGeniusPULSE- en nGeniusONE-servicegarantieplatforms.”

Voor meer informatie over het aanbod kunt u terecht op de Omnis Smart Edge Monitoring-website van Netscout.