De AirPods Pro 2 komen niet wanneer iedereen dat wil

Er is veel verwachting rond de tweede generatie AirPods Pro, maar geruchten voorspellen opnieuw uitstel: er zal veel geduld nodig zijn

Nieuw uitstel aan de horizon voor AirPods Pro 2, de draadloze koptelefoons van Apple met actieve ruisonderdrukking (ANC). Aanvankelijk ging het gerucht dat ze in april 2022 zouden arriveren, nog geen maand geleden was er nieuws over een eerste uitstel dat ze in de periode tussen juli en september 2022 plaatste.

Nu komt er een nieuwe “klap” voor Apple-fans die wachten op de tweede generatie AirPods Pro, en het slechtste nieuws is dat het komt van een betrouwbare stem zoals analist Ming Chi-Kuo, meestal zeer goed op de hoogte van wat er gebeurt rond het Apple-hoofdkwartier in Cupertino. Zelfs Apple is naar verluidt niet immuun voor de problemen die het gevolg zijn van het wereldwijde chipschaarste, en daarom is het gedwongen om het debuut van de AirPods Pro 2 opnieuw uit te stellen, waardoor fans niet kunnen beslissen of ze moeten wachten of misschien genoegen moeten nemen met de nieuwe AirPods 3.

Nieuw uitstel: wanneer komen de AirPods Pro 2

Als je wilt wachten, lijkt het erop dat je jezelf zult moeten wapenen met veel geduld. Analist Ming Chi-Kuo voorspelt een lange aanlooptijd, en het gerucht dat de AirPods Pro 2 in april op de markt komen is nu een verre fluistering: de nieuwe prognose is voor een debuut in het laatste kwartaal van 2022, dus tussen september en december van het nieuwe jaar, als de productieproblemen en vertragingen het toelaten natuurlijk.

Het is te hopen dat dit tweede uitstel ook het laatste zal zijn, maar in een onzekere en precaire situatie zoals die waarin we ons nu bevinden, kunnen we echt niet te ver op de zaken vooruitlopen, en als er nog een komt, zou dat zeker betekenen dat alles naar 2023 wordt verschoven, waardoor het wachten nog langer zou worden dan het al is. De AirPods Pro 2 is echt in gevaar, en we kunnen niets anders doen dan achterover leunen en wachten op nieuws.

AirPods Pro 2, wat te verwachten

Naar verluidt zou Apple immers van plan zijn het huidige ontwerp ingrijpend te herstructureren. Voor de AirPods Pro 2 denkt Apple naar verluidt aan een nieuw ontwerp: afscheid van het “steeltje” dat het aanraakgevoelige oppervlak bevat voor de bediening van de oordopjes, en in plaats daarvan een klassieker ontwerp dat lijkt op dat van de Beats Fit Pro, de koptelefoon van het bedrijf dat Apple in 2014 kocht voor een koele 3 miljard dollar.

Een verbetering van de audiokwaliteit, een geavanceerdere chip en een grotere batterij die voor een betere batterijduur kan zorgen, worden ook verwacht. Het spreekt voor zich dat de AirPods Pro 2 de actieve ruisonderdrukking behoudt, waardoor deze mogelijk nog effectiever is. De AirPods Pro 2 zal ook zijn uitgerust met de draadloze MagSafe-oplaadvoorziening, de enige nieuwe functie die Apple aan de AirPods Pro heeft toegevoegd sinds de onthulling.

Kortom, de AirPods Pro 2 zou veel verbeteringen moeten bevatten, maar geduld is vereist.