Trend Micro breidt TC-omzet in Duitsland uit

De Japanse IT-beveiligingsleverancier Trend Micro versterkt zijn aanwezigheid in de telecommunicatiesector. Naast oplossingen voor het beveiligen van telecommunicatienetwerken, is ook het verkoopteam uitgebreid met Ralf Lauer als Senior Executive Telcos.

Trend Micro breidt zijn verkoopactiviteiten in de telecommunicatiesector in Duitsland uit. Het portfolio van de Japanse IT-beveiligingsleverancier omvat oplossingen waarmee telecommunicatieproviders hun netwerken en de onderliggende infrastructuren doeltreffend kunnen beveiligen.

Telecommunicatieaanbieders kunnen hun klanten bovendien diensten aanbieden die uiteenlopen van de bescherming van particuliere huishoudens tot de beveiliging van kleine en middelgrote ondernemingen tot beveiliging voor Industrie 4.0-toepassingen en 5G-campusnetwerken. Volgens Trend Micro worden de oplossingen al in Aziatische landen gebruikt en moeten ze zich nu ook in Duitsland gaan vestigen.

Veiligheid voor mobiele netwerken

Telecommunicatienetwerken behoren volgens Trend Micro tot de kritieke infrastructuren (CRITIS) die speciale bescherming behoeven. Met Trend Micro Virtual Network Function Suite (TM VNFS) kunnen netwerkexploitanten hun 4G/LTE- en 5G-netwerken beveiligen en hun klanten extra netwerkgebaseerde beveiligingsfuncties aanbieden als diensten met toegevoegde waarde. Bovendien zijn de beveiligingsfuncties ook uitgebreid naar eindapparaten voor (industriƫle) IoT-toepassingen.

De producten Deep Discovery en TippingPoint, respectievelijk Deep Security en Cloud One, bieden bescherming voor zowel traditionele netwerkstructuren als server- en cloudgebaseerde backends.

Dienstenaanbod

Naast de mobiele sector kunnen telecommunicatiebedrijven hun klanten ook Security-as-a-Service-diensten aanbieden met Trend Micro oplossingen. Zo zijn de Worry Free-oplossingen ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen. provisioning, beheer en facturering worden hier uitgevoerd via een centrale cloudconsole.

Versterking van de verkoop

Ralf Lauer is Senior Executive Telcos bij Trend Micro Duitsland.

Ralf Lauer is Senior Executive Telcos bij Trend Micro Duitsland.

Sinds maart 2020 heeft Ralf Lauer het Trend Micro team in Duitsland versterkt als Senior Executive Telcos. Lauer heeft meer dan 20 jaar verkoopervaring in de telecommunicatie- en service provider-sector en is bij de Japanse IT-beveiligingsleverancier verantwoordelijk voor het opzetten en uitbreiden van strategische partnerschappen met telecommunicatieproviders in Duitsland.