Nokia P1, het topproduct van het Finse bedrijf. Foto’s en video’s

De Nokia P1 wordt de volgende topper van het Finse bedrijf. Snapdragon 835, 6 GB RAM en 256 GB interne opslagruimte. Het toestel kost €850

Minder dan een maand en we zullen eindelijk Nokia smartphones in al hun glorie zien. Sinds het Finse bedrijf zijn terugkeer naar smartphones aankondigde via zijn partnerschap met HMD Global, wachten gebruikers op meer en meer.

De afgelopen maanden zijn er veel geruchten geweest over de waarschijnlijke smartphones van het Finse bedrijf, en met nog een maand te gaan tot het Mobile World Congress in Barcelona, kunnen we een kijkje nemen naar de toestellen die Nokia gaat lanceren. Naast de Nokia 6, die begin januari als verrassing werd aangekondigd en waarvan in een paar dagen al meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht, worden op MWC twee instapsmartphones en een toptoestel met zeer interessante functies verwacht.

Nokia P1 specificaties

(Overgenomen van YouTube)

Geruchten van het internet suggereren dat Nokia niets aan het toeval heeft overgelaten en klaar is om een top-of-the-range smartphone te lanceren die op gelijke voet zal concurreren met de Samsung Galaxy S8, iPhone 8 en Huawei P10. Onder de kenmerken van de Nokia P1 vinden we een Snapdragon 835-chipset (hoewel er veel twijfels zijn over de keuze van de processor), 6GB RAM en 128GB of 256GB intern geheugen, uitbreidbaar met een microSD-kaart. Het scherm wordt naar verwachting 5,3 inch met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 en Gorilla Glass 5-bescherming.

Hoe gaat de Nokia P1 eruit zien

Van de afbeeldingen van de Nokia P1 (bovenaan de fotogallery) kunnen we zien welke keuzes het Finse bedrijf heeft gemaakt met betrekking tot de positie van de biometrische sensor, die aan de voorzijde zal worden geplaatst. Op de achterkant vindt u alleen het bedrijfslogo, de LED voor het maken van foto’s en de 22,3 megapixel camera met Zeiss optiek. Er is ook een USB Type-C-poort en een 3,5 mm audio-aansluiting aan de onderkant. De Nokia P1 zal draaien op Android Nougat 7.0.

Prijs en releasedatum

De prijs van de Nokia P1 is niet bepaald betaalbaar, met de 128GB-versie die naar verwachting €850 gaat kosten en de 256GB-versie €950. Voor de releasedatum moet je wachten op de onthulling op het Mobile World Congress.

Sommige video’s in deze sectie zijn van het internet gehaald, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie, kunt u eenvoudig om verwijdering verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.

.