Gids helpt de veiligheid van creditcardbetalingen te verbeteren

Een actuele gids voor e-commerce geeft uitleg over de Payment Card Industry Data Security Standards (PCI). Online handelaren kunnen meer te weten komen over de normen die op hen van toepassing zijn in de gratis brochure.

Om online wederverkopers te ondersteunen bij het gebruik van creditcardgegevens, bieden het Ibi Research Institute van de Universiteit van Regensburg en Concardis, de full-service provider voor cashless betalingen, een e-commerce gids over PCI-gegevensbeschermingsnormen. Dankzij de special kunnen onlinehandelaren leren hoe ze correct met creditcardgegevens moeten omgaan, meer te weten komen over regels die voor hen bindend zijn en uiteindelijk het vertrouwen van eindklanten vergroten.

Volgens een studie van Ibi Research is 22 procent van de onlinehandelaren van plan contante kaarten toe te staan om facturen te betalen. 42 procent van de 270 respondenten biedt deze optie vandaag al aan. Daarmee komt de creditcard op de derde plaats van de meest gebruikte en meest geplande betaalmethoden in de e-handel. Alleen vooruitbetaling is populairder, met een gebruikspercentage van 83 procent (één procent is van plan het in te voeren), en het betalingssysteem Paypal, dat 52 procent gebruikt en nog eens 14 procent van plan is aan te bieden.

De Payment Card Industry Data Security Standards (PCI) zijn door creditcardorganisaties in het leven geroepen om het vertrouwen van de consument in het betalen met een creditcard te vergroten. De normen omvatten regels voor bedrijven die kaartgegevens gebruiken en verwerken, zoals handelaren of betalingsdienstaanbieders.

U kunt de gids (PDF) hier vinden.