Gids voor het aansluiten van Alexa op uw tv

Lees deze uitgebreide gids over hoe u Alexa op uw tv aansluit. Ontdek hoe u het apparaat kunt bedienen met spraakopdrachten, zonder dat u een afstandsbediening nodig hebt.

Het hebben van een spraakassistent in huis is een echte trend aan het worden, niet in de laatste plaats vanwege het gemak dat deze technologische oplossing biedt. Maar als je er eenmaal een hebt gekocht, hoe sluit je Alexa dan aan op je tv? Hoe regel je het allemaal met behulp van spraakopdrachten, zoals het Alexa-apparaat toestaat, zonder elke keer naar de afstandsbediening te hoeven grijpen om van kanaal te veranderen of het volume harder te zetten.

Alexa verbinden met je Smart TV

Moderne Smart TV’s hebben vaak systemen waarin spraakopdrachten zijn geïntegreerd, die gemakkelijk kunnen interfacen met Alexa, zodat je het apparaat voor een groot deel kunt bedienen zonder een afstandsbediening te hoeven gebruiken. Voor dit soort situaties is het relatief eenvoudig om te begrijpen hoe je Alexa op je tv kunt aansluiten: ga gewoon naar het menu van je apparaat en selecteer het juiste item, of de Amazon Alexa-app als deze al is geïnstalleerd.

Je moet je vervolgens aanmelden met het account van je fabrikant en een naam kiezen voor je tv. Nadat u zich hebt geregistreerd, opent u de app op uw smartphone (nadat u zich natuurlijk hebt aangemeld met uw Amazon-account), gaat u naar het menu linksboven, opent u de sectie Skills en Games en zoekt u naar de specifieke app voor de fabrikant van uw Smart TV.

Als u de juiste hebt gevonden, voegt u gewoon de referenties van de account van de fabrikant toe: hiermee kunt u spraakopdrachten geven om de tv te bedienen. U kunt het apparaat dan aan- en uitzetten, Alexa vragen van kanaal te wisselen, de bron aan te zetten, enzovoort.

Alexa aansluiten op een traditionele tv

Als u een traditionele tv hebt, koopt u gewoon een Fire TV Stick, waarin Alexa standaard is ingebouwd. Als u Alexa op uw tv wilt aansluiten, kunt u ook kiezen voor een universele controller, dat is een apparaat dat u naast uw tv plaatst en waarmee u de functies van de tv kunt bedienen.

Als de controller eenmaal is ingesteld en klaar is om via wifi toegang te krijgen tot uw thuisinternetnetwerk, moet u het profiel van de fabrikant gebruiken om het te configureren. Open vervolgens eenvoudig de Alexa-app op uw mobiele telefoon en zoek in het menu naar de relevante vaardigheid op het apparaat, voer uw inloggegevens in en Alexa kan met gemak met uw tv worden verbonden.

Hoe sluit ik Alexa aan op Samsung TV

Kijk ik naar specifieke merken, hoe sluit ik dan een Samsung TV aan op Alexa? De nieuwste Samsung Smart TV’s worden geleverd met officiële ondersteuning voor Alexa, dus om de verbinding te maken hoeft u alleen maar de Samsung SmartThings Skill te gebruiken, en deze te koppelen aan de stemassistent via de app op uw elektronische apparaat.

Hoe sluit u Alexa aan op uw LG TV

De nieuwste LG Smart TV’s worden geleverd met een webOS 4.5 besturingssysteem, dat in staat is om verbinding te maken met Alexa, hetzij via de Echo apparaten, of via de aanwijsafstandsbediening, die u vervolgens gebruikt om de verbinding te configureren. Hierdoor kunt u Alexa met gemak op uw tv aansluiten.

Hoe Alexa aansluiten op Sony TV

Meer complex is het aansluiten van Alexa op uw Sony TV, zelfs als deze is voorzien van spraak. Om het in te stellen, moet je naar de Alexa-app in het tv-menu kijken en je Google-account eraan koppelen. Vervolgens moet u de TV een naam geven, vervolgens koppelt u de Sony Android TV Skill vanaf uw smartphone en schakelt u deze in door in te loggen met de Google-account die op de TV wordt gebruikt.