Baramundi zoekt verkooppartners voor de volgende release

In het kader van de komende upgrade voor de desktop management suite is Baramundi Software op zoek naar extra systeemhuispartners. De modulaire suite ondersteunt nu ook Citrix-omgevingen.

De markt voor desktop management is sterk in beweging. Met zijn beheersuite heeft Baramundi een complete bouwdoos ontwikkeld van tools voor het installeren, distribueren, beheren, inventariseren en beveiligen van bedrijfssoftware en -applicaties. Voor versie 7.6, die op 15 april wordt uitgebracht, is de fabrikant uit Augsburg op zoek naar gekwalificeerde verkooppartners in de regio Midden- en Noord-Duitsland, alsmede voor Oostenrijk. In Zuid-Duitsland en Zwitserland is de indirecte verkoop al goed op gang gekomen.

Tobias Frank, CEO van Baramundi Software AG, kan tevreden zijn over een omzetgroei van maar liefst 56 procent in het boekjaar 2007 vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. De belangrijkste concurrent is nog steeds Symantec met de Altiris Client Management Suite. “Maar we volgen de consequente weg van constante en gestage groei – groei die wordt gerealiseerd met onze eigen middelen in plaats van afhankelijk te zijn van externe financiering,” legt Tobias Frank uit.

Volgens de fabrikant verlaagt Baramundi’s desktopbeheersuite de kosten voor software-installaties en onderhoud in het eerste jaar al met ongeveer een derde. In de daaropvolgende jaren zouden de gebruikers hun kosten op dit gebied tot 15% kunnen verlagen. De nieuwe versie biedt volledige 64-bit ondersteuning en is ook volledig geschikt voor Citrix-omgevingen. Tot de andere voordelen rekent Frank het geautomatiseerde rampenconcept en de vereenvoudigde bedienbaarheid van het totale systeem.

“De oplossing is in principe branche-onafhankelijk en werpt, naar onze ervaring, al vruchten af in bedrijven met zo’n 70 PC-werkstations,” legt Frank uit. De upgrade is gratis voor bestaande klanten.