Oliver Hemann treedt toe tot de raad van bestuur van Michael Telecom

Michael Telecom breidt zijn raad van bestuur uit met Oliver Hemann, die al lid is van de raad van bestuur van de distributeur. Met de benoeming van de 42-jarige draagt bedrijfsbaas Siegfried Michael een deel van de managementverantwoordelijkheid over aan “een jongere generatie”.

Na zeven jaar in het management, maakt Oliver Hemann de overstap naar de raad van bestuur van Michael Telecom. Vanaf volgende maand zal de manager samen met Siegfried Michael, de oprichter en voorzitter van de raad van bestuur van de in Bohm gevestigde distributeur, het nieuwe leidinggevende orgaan vormen. Tot nu toe heeft Michael de in Nedersaksen gevestigde telecommunicatiespecialist, die sinds 1984 op de markt actief is, als enig directeur geleid.

Op het moment dat Hemann in de raad van bestuur werd benoemd, dacht de 68-jarige ondernemer blijkbaar ook al na over zijn opvolger. Michael benadrukt dat hij blij is dat met de 42-jarige “een jongere generatie opklimt naar het managementniveau” en dat de distributeur daardoor “ook in de komende decennia” goed gepositioneerd zal zijn. Zijn zoon Magnus Michael, die ook deel had uitgemaakt van het management, heeft het familiebedrijf bijna drie jaar geleden verrassend verlaten.

Hemann is sinds 1998 in dienst bij Michael Telecom. Sinds begin 2014 maakt hij als gemachtigd ondertekenaar deel uit van het management van de groothandel. Daarvoor bekleedde de manager diverse functies in sales, key account management en product management.