MacBook Air en Pro zonder geheimen: review en prijs

Vergelijking van MacBook Air en Pro: verschillen en prijs van de twee laptops met Apple’s nieuwe Silicon-processor

Een van Apple’s grote nieuwtjes in 2020 is de onthulling van de M1-chip, Apple’s eerste Silicon-processor, die in de nieuwe Mac mini, MacBook Air en MacBook Pro-pc’s zal worden ingebouwd. Alle drie de computers hebben dezelfde SoC, videokaart en gedeeld geheugen, maar het verschil in prijs en prestaties is meteen duidelijk.

Met name het verschil in koelcapaciteit van de moederbordbehuizingen van de drie modellen bepaalt de efficiëntere prestaties. Als je de MacBook Air en MacBook Pro vergelijkt, valt meteen op dat de laatste een helderder scherm heeft, met 500 nits tegenover 400 nits voor de Air, een grotere batterij, een beter koelsysteem en superieure microfoons en luidsprekers. De touchbar, die niet door alle gebruikers wordt gewaardeerd, is ook beter op het Pro-model dan op de Air, terwijl het toetsenbord voor beide hetzelfde is. Opnieuw zijn de prestaties van Apple’s Macs toereikend voor de prijs, en gebruikers die ze hebben getest zijn tevreden.

MacBook Pro 13-inch: webreviews

De M1 SoC lijkt de beloften waar te maken van Apple, dat voor het eerst een Apple Silicon-processor in gebruik heeft genomen en Intel heeft verlaten. De MacBook Pro wordt, volgens verschillende online reviews en meningen, zeer weinig warm, wat bewijst dat de chip zijn werk doet, terwijl de door Apple gegarandeerde batterijduur aan alle verwachtingen van de gebruikers voldoet en alleen bij zeer zware belasting snel slijt.

De nieuwe Big Sur-interface, de versie van macOS op zowel Macs met M1-chips als Intel-processors, is soepel en responsief. Als potentiële kopers zich zorgen maakten over de compatibiliteit van Intel-programma’s, dan is dat aangepakt door Rosetta 2 en werkt alles prima, hoewel er nog steeds optimalisaties nodig zijn, vooral bij het gebruik van de browsers Chrome, Safari en Firefox.

Koop een MacBook Pro op Amazon

MacBook Air: webrecensies

De MacBook Air levert geweldige prestaties dankzij de nieuwe M1-chip en de belangrijkste kritiek van gebruikers ging over het ontwerp. Apple wordt ervan beschuldigd een nieuw model te lanceren met een ontwerp dat identiek is aan dat van zijn voorgangers, met een minimalistische stijl en een aluminium unibodybehuizing die precies het juiste evenwicht vindt tussen gewicht en sterkte. De weinige beschikbare aansluitpoorten kunnen ook een minpunt zijn, als het al een minpunt is.

Op een paar twijfels over het ontwerp na, biedt de nieuwe M1-chip zowel de MacBook Air als de Pro dus een verbetering op het gebied van prestaties, terwijl het probleem van oververhitting beperkt blijft. Het nieuwe macOS Big Sur werkt ook hier soepel en responsief, en programma’s draaien soepel dankzij Rosetta 2.

Koop een MacBook Air op Amazon

MacBook Air en Pro: welke te kiezen en prijzen

De twee laptops zijn vrijwel gelijkwaardig voor dagelijks gebruik, dus voor wie geen specifieke eisen stelt aan het vermogen is de goedkopere MacBook Air de betere optie. Als je complexe taken moet uitvoeren, zoals het renderen van video’s, is de kracht van de MacBook Pro je beste keuze. Het vermogen van de Air komt namelijk overeen met dat van de Pro en het grootste verschil zit hem in de warmteafvoer, die actief is met een interne ventilator.

De MacBook Air is online te vinden in de Apple Store of op Amazon vanaf 1159 euro met een 13-inch scherm, M1-chip met 8-core CPU en 7-core GPU, 8 GB RAM en 256 GB aan interne SSD-opslag. De MacBook Pro met 13-inch scherm en M1-chip, 8-core CPU, 8-core GPU, 8 GB RAM en 256 GB SSD is in plaats daarvan te koop vanaf 1459 euro.

Kies de Mac voor uw behoeften en koop hem op Amazon

Italiaonline presenteert producten en diensten die online kunnen worden gekocht bij Amazon en/of andere e-commerce. In geval van aankoop via een van de links op de pagina, kan Italiaonline een commissie ontvangen van Amazon of de andere genoemde e-commerce bedrijven. Prijzen en beschikbaarheid van producten worden niet in real time bijgewerkt en kunnen in de loop van de tijd veranderen: het is daarom altijd noodzakelijk om de beschikbaarheid en prijs op Amazon en/of andere genoemde e-commerce sites te controleren.

.