Wat te doen als u uw iPhone-ontgrendelingscode vergeet

Als u uw iPhone-ontgrendelingscode bent vergeten, kunt u deze terughalen met iTunes, iCloud of de herstelmodus. Zo doe je dat

In de nieuwe smartphones van Cupertino worden dankzij Touch ID en Face ID minder schermontgrendelingscodes gebruikt. Maar wat kunnen we doen als we de PIN-code of de ontgrendelingsreeks van onze iPhone zijn vergeten? Hier is hoe u de toegang tot uw Apple-apparaat te herstellen.

Laten we beginnen door te zeggen dat er geen enkele techniek om de PIN, wachtwoord of unlock sequentie van onze iPhone te herstellen. Eerst proberen we ons de gebruikte combinatie te herinneren. De code bestaat meestal uit vier cijfers. Voordat we gaan “knutselen” met de iPhone, proberen we onze oude PIN in te voeren, of tenminste degene die we ons herinneren. Je hebt zes pogingen voordat het apparaat vergrendelt. Als we bij de vijfde poging niet het resultaat krijgen waar we op hoopten, is het tijd om de situatie grondiger aan te pakken.

Alle gegevens verwijderen

Apple laat ons weten dat de eenvoudigste manier om weer toegang tot het apparaat te krijgen, als we de PIN zijn vergeten, is om alle informatie op het apparaat te verwijderen. Als je nog nooit een back-up hebt gemaakt, kan deze taak betekenen dat je elk bestand verliest dat je ooit op je iPhone hebt opgeslagen. Van foto’s en video’s tot app-gegevens en e-mailconversaties. Maar dit is de enige manier om je smartphone terug te krijgen als je je inloggegevens niet meer weet. Er zijn drie manieren om alle gegevens van een iPhone te wissen.

Gebruik iTunes

Als we onze iPhone met het programma iTunes hebben gesynchroniseerd, kunnen we de telefoon met dit programma herstellen. Eerst sluiten we het apparaat aan op de computer of Mac waarop iTunes is geïnstalleerd. Op dit punt openen we iTunes en voeren de gegevens van de Apple account in (waarschuwing: als u de telefoon nog nooit met iTunes hebt gesynchroniseerd, zal deze techniek niet werken). Met iTunes kunnen we, als ons niet om een extra toegangscode voor de telefoon wordt gevraagd, een back-up maken en zo de gegevens op het toestel bewaren. Dan klikken we op het item herstel en geven het groene licht voor de totale reiniging van de iPhone. Op dit punt, wanneer de operatie voltooid is, zal een bericht verschijnen: “restore from iTunes backup”. Op deze manier zal het toestel bijna identiek zijn aan voorheen, maar er zal geen toegangscode zijn die we kunnen resetten.

Gebruik iCloud

Als we de iPhone met iCloud hebben gesynchroniseerd, kunnen we dit hulpmiddel ook gebruiken om een telefoonherstel uit te voeren. Let op, dit werkt alleen als internet actief is op het mobiele toestel. Als we de iPhone op het netwerk hebben aangesloten, openen we iCloud vanaf de computer en voeren we onze Apple gegevens in. Ga dan naar Alle apparaten en klik op de sectie Uw iPhone. Klik dan op Verwijder uw iPhone. Op dat moment worden de gegevens, wachtwoorden en instellingen die op de telefoon zijn opgeslagen, op afstand gewist. Als u uw toestel nooit met iCloud of iTunes hebt gesynchroniseerd, is de herstelmodus uw laatste kans om weer toegang tot uw iPhone te krijgen. Met deze techniek is het, in tegenstelling tot iTunes en iCloud, onmogelijk om de opgeslagen gegevens op de smartphone uit Cupertino terug te halen. De herstelmodus wordt geactiveerd door op de fysieke knoppen op de iPhone te drukken. De combinatie verschilt echter van model tot model. Op iPhone 8 en iPhone 8 Plus, moeten we snel de “+” volumeknop indrukken en loslaten, vervolgens snel de “-” volumeknop indrukken en loslaten, en ten slotte de aan/uit-knop ingedrukt houden totdat het herstelscherm verschijnt. Op iPhone 7 en iPhone 7 Plus moeten we de ontgrendelknop aan de zijkant en volume “-” tegelijkertijd ingedrukt houden totdat het herstelscherm verschijnt. Op iPhone 6 en eerdere modellen, moeten we de fysieke Home-knop en de zijknop ingedrukt houden totdat het herstelscherm verschijnt. Klik dan op het Herstellen item en wacht. Zodra het proces is voltooid, kunnen we een nieuwe ontgrendelingscode voor het scherm instellen.