Hoe maak je een digitaal boek met ePubEditor

EBooks, of digitale boeken, zijn de toekomst van het lezen en het maken ervan is eenvoudig: u kunt ePubEditor gebruiken, waarmee u gegevens en tekst kunt invoegen.

De laatste jaren kiezen steeds meer gepassioneerde lezers ervoor om het gedrukte papier te verlaten voor de meer praktische digitale eBooks. De laatste jaren hebben steeds meer fervente lezers ervoor gekozen over te schakelen van gedrukt papier naar meer praktische digitale eBooks. Als je eenmaal over je aanvankelijke aarzelingen heen bent, zul je ontdekken dat elektronische boeken een verbazingwekkende innovatie zijn en het concept van uitgeven zelf enorm kunnen uitbreiden: dankzij digitale publicaties kan iedereen de wereld van het schrijven betreden en er zijn veel praktische hulpmiddelen online voor het zelf uitgeven van eBooks. Met Libero Tecnologia kunt u ontdekken hoe u uw eigen eBook kunt maken dankzij ePubEditor!

Wat is een eBook

Een eBook is niets meer dan een boek in digitaal formaat, toegankelijk via de computer of andere multimedia-apparaten zoals smartphones, tablets of eReaders. Digitale boeken hebben vele voordelen die ze de laatste jaren enorm populair hebben gemaakt: ten eerste kunnen ze op een groot aantal apparaten worden gelezen, ze zijn op elk moment en op elke plaats toegankelijk zonder ruimte in beslag te nemen, en ze zijn vaak goedkoper dan de papieren versie.

Om een eBook op elk apparaat comfortabel te kunnen lezen, moet het boek in het juiste formaat worden opgeslagen. Er zijn verschillende bestandsformaten voor eBooks, die verschillende kenmerken hebben en compatibel zijn met software en leesapparaten: ePub, kort voor elektronische publicatie, is wereldwijd een van de populairste formaten voor het publiceren van digitale boeken; het is een open standaard met een grote flexibiliteit waarmee de bestanden op een eenvoudige en onmiddellijke manier kunnen worden aangepast aan de weergave.

Een eBook maken

Om aan de groeiende vraag naar gereedschappen, apparaten en programma’s voor digitaal publiceren te voldoen, zijn er veel software ontwikkeld om eBooks te downloaden en te lezen, om ze te converteren en naar verschillende platforms te exporteren en om je eigen digitale boek te publiceren. Op dit gebied is ePubEditor een van de beste tools voor het zelf publiceren van eBooks.

Het gebruiksgemak en het gratis karakter van de dienst maken ePubEditor tot een kostbare bondgenoot voor iedereen die een elektronisch boek wil publiceren. Dankzij dit programma hoeft u geen enkele applicatie te downloaden op uw PC: ga naar de website, registreer u of log in met een sociale account, en u kunt meteen beginnen met het maken van uw online eBook; met de software kunt u ook uw bestanden delen op het web en ze exporteren in verschillende formaten, afhankelijk van het doel.

Hoe gebruikt u ePubEditor

Het maken van een elektronisch boek vanuit het niets kan een lange en moeilijke taak zijn, vooral als u niet erg bekend bent met het vakgebied: naast het bewerken van de inhoud van uw boek, moet u er ook voor zorgen dat u ze correct opmaakt. Daarom heeft ePubEditor een uiterst eenvoudige en intuïtieve interface ontwikkeld waarmee u uw eBook met slechts een paar snelle klikken kunt maken en downloaden. Volg deze korte handleiding van Libero Tecnologia om te ontdekken hoe u ePubEditor het beste kunt gebruiken.

Als u zich eenmaal hebt geregistreerd op de site, ziet u een menu verschijnen waarin u zowel uw eigen ePub kunt maken als de vitrine met digitale boeken kunt bekijken die door andere gebruikers beschikbaar zijn gesteld. Op dit punt, door te klikken op de Nieuw eBook knop, kunt u beginnen met het schrijven van uw werk. Allereerst zal de software u vragen de algemene gegevens van het werk en de omslag in te voeren: titel, auteur, onderwerp, leeftijdsgroep, taal en metadata. Metadata zijn informatie over uw boek, zoals publicatiedatum, uitgever, beschrijving, genre, enz.

De tekst schrijven met ePubEditor

Als u de algemene gegevens hebt ingevuld, selecteert u in het uitklapmenu van de sectie Inhoud het item Nieuwe generieke tekst met beeld/audio/video. Er wordt dan een nieuw venster geopend, vergelijkbaar met elke andere schrijfinterface, met zeer eenvoudig te gebruiken commando’s. Als u de tekst al hebt opgesteld in een ander programma, zoals Microsoft Word, Apple Pages of Google Docs, hoeft u de tekst alleen maar te importeren in het nieuwe scherm, anders is nu het moment aangebroken om uw boek te schrijven! Alle wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen door op de X in de rechterbovenhoek te klikken.

Om uw tekst in meerdere hoofdstukken te organiseren, hoeft u alleen maar terug te gaan naar het hoofdmenu en een nieuw Algemeen tekstblok met afbeelding/audio/video te selecteren voor elk subonderdeel van uw boek; ePubEditor maakt automatisch een inhoudsopgave voor de hoofdstukken, die u op elk gewenst moment kunt controleren door naar de sectie Inhoud te gaan. U kunt een voorbeeld van uw boek bekijken door op het oogicoontje te klikken.

Met de software kunt u ook afbeeldingen, multimediakoppelingen, audio- en videobestanden, lijsten en tabellen invoegen; bovendien kunt u het grafische aspect verzorgen door de stijl van de alinea’s, het lettertype, de kleuren en de opmaak te kiezen. Wanneer u klaar bent met de laatste details, klikt u op eBook exporteren en kiest u het formaat dat u verkiest. Uw digitale boek is nu online beschikbaar, maar als u de Premium-versie koopt vanaf €36 per maand, kunt u profiteren van een aantal handige extra diensten, zoals het bewerken van EPUB’s voor distributie, het maken van professionele PDF’s voor boekdruk en het converteren naar Amazon Kindle-formaten.