De nieuwe Apple Watch zal een rond scherm hebben. Foto’s

Nieuwe documenten onthullen enkele toekomstplannen van het Californische bedrijf: smartwatches met ronde schermen zoals die van zijn concurrenten

Apple’s smartwatches zouden op een dag van uiterlijk kunnen veranderen. Het bedrijf uit Cupertino heeft naar verluidt twee patenten aangevraagd bij het U.S. Patent and Trademark Office voor een nieuwe rondvormige wearable.

Het Californische bedrijf is dus klaar om opnieuw te verrassen. Enkele weken geleden stond Apple in de schijnwerpers vanwege twee andere octrooien: een voor oortelefoons met een biometrische sensor en een voor de ontwikkeling van de eerste opvouwbare iPhone. Maar dit zijn slechts ideeën. Het is niet zeker dat zij zullen worden omgevormd tot voorwerpen die op de markt kunnen worden gebracht. Zoals in het geval van deze nieuwste technologie: naar alle waarschijnlijkheid zullen de smartwatches van Apple ook de komende jaren een rechthoekige wijzerplaat hebben, en niet rond zoals de wearables die door concurrenten worden geproduceerd. Apple kennende, kunnen we van één ding zeker zijn: als ze ooit gebouwd worden, zullen ze een uniek ontwerp hebben.

De nieuwe smartwatch

Laten we teruggaan naar de twee patenten. Laten we beginnen met de titel, die als volgt zou klinken: “Elektronische toestellen met gebogen randschermen”. Voor de ontwikkeling van de nieuwe schermen zal Apple gebruik blijven maken van de rechthoekige wijzerplaattechnologie. Afgezien van technische details over de sensoren die zullen worden ingebracht, zal de ronde vorm worden verkregen door verschillende kolommen pixels die in een cirkel op het hoofdframe zijn gerangschikt. Op die manier zullen er actieve en niet-actieve zones zijn die kunnen worden gebruikt voor het “mechanische” gedeelte. De grootte van deze elementen zal afhangen van het gebied waarin ze worden geplaatst.

Apple is dus klaar om een nieuw apparaat te ontwikkelen waarvan de vorm enigszins doet denken aan die van de Moto 360. Het Amerikaanse bedrijf was een van de eersten om zijn smartwatches een ronde vorm te geven. Toen kwamen de anderen.