Hoe maak je privé Instagram Stories

Wil je privé Instagram Stories maken? U kunt uw eigen lijst van beperkte vrienden maken om uw inhoud mee te delen. Ontdek hoe

Instagram Stories zijn een enorm succes – Instagrammers kunnen niet meer zonder. Het bedrijf heeft zelfs gemeld dat meer dan 250 miljoen gebruikers voortdurend gebruik maken van dit soort inhoud. Waarom zijn ze zo populair? Daar zijn vele redenen voor.

Vooral kun je er het verhaal mee vertellen van een belangrijk moment van je dag door middel van een foto of een korte video. De inhoud kan worden bekeken in een speciale ruimte en gedurende maximaal 24 uur. Ze maken dus geen deel uit van het normale voer, maar moeten on the fly worden gepakt. Zoals bij elke inhoud die op Instagram wordt gemaakt, kunnen ook Stories worden bewerkt: er kunnen filters worden toegevoegd, maar ook GIF’s, Stickers, quizzen, emoji en vele andere leuke effecten. Sinds een paar maanden kun je op het sociale netwerk een lijst maken van contacten voor wie je je Story zichtbaar kunt maken, terwijl je hem voor alle anderen verborgen laat.

Je Instagram-lijst: hoe maak je een lijst van je naaste contacten

Instagram heeft een nieuwe functie geïntroduceerd: het maakt het mogelijk om lijsten te maken van goede vrienden met wie je je Stories kunt delen. De functie is beschikbaar voor zowel iPhone- als Android-gebruikers en kan worden gebruikt in zowel persoonlijke als zakelijke profielen. Als u de lijst met goede vrienden helemaal opnieuw wilt samenstellen, moet u de contacten afzonderlijk toevoegen.

Om te beginnen met het maken van uw eigen privé Instagram-verhaal, moet u de app starten en naar de profielinterface gaan. Ga naar het menu – rechtsboven – en je vindt de sectie om te bewerken. Dit scherm is verdeeld in twee delen: rechts stelt de app vrienden voor om aan de lijst toe te voegen; links, in het gedeelte “Uw lijst”, staan alle reeds aanwezige contacten. Contacten toevoegen is heel eenvoudig: naast elk profiel is er een knop “Toevoegen” om het contact handmatig toe te voegen. Tot slot vindt u in “Uw lijst” alle profielen van uw beste vrienden. Bovendien is er een knop “Verwijderen” naast elk, waarmee u ze kunt verwijderen. Deze lijst is dus op elk moment aan te passen.

Hoe maak je een privé Instagram-verhaal

Nadat je je lijst hebt voltooid, kun je een verhaal maken om te delen met je goede vrienden. Profielen op uw lijst zijn gemarkeerd met een groene ster naast hun profielfoto. Zodra u uw tijdelijke inhoud hebt gemaakt, is het tijd om te kiezen met wie u het wilt delen. U kunt op het pictogram ‘Verhaal’ tikken om het met iedereen te delen, of op ‘Uw lijst’ tikken om het alleen te laten bekijken door een kleine groep contacten. Er is ook een derde optie: stuur de Story naar een specifieke persoon. Instagram laat je ook weten of je deel uitmaakt van de binnenste vriendenkring: als je de app opent en een groene cirkel rond een Story ziet, in plaats van de klassieke blauwe, betekent dit dat je deel uitmaakt van de lijst van die contactpersoon. Wanneer u de inhoud opent, ziet u rechtsboven een groen pictogram met de woorden “Uw lijst”. Als je erop klikt, kun je dat contact op zijn beurt toevoegen aan je inner circle, of de lijst bewerken.

Instagram staat niet toe dat je privé Stories opnieuw deelt, maar je kunt wel een screenshot maken zonder gedetecteerd te worden. Voorlopig kun je met de app alleen een enkele lijst van je inner circle of friends maken, maar het is niet uitgesloten dat deze in de toekomst zal toenemen en kan worden gedifferentieerd naar verschillende categorieën van contacten.