Hoe maak je een Instagram-sjabloon

De kenmerken van het Instagram-sjabloon, het belang ervan, hoe maak je het, pas je het aan met behulp van een van de beste bestaande apps en hoe deel je het.

“Let’s get visual” is het belangrijkste leitmotiv van Instagram, zoals iedereen weet. Een van de sociale netwerken van het moment, het toont ons de kracht en de poëzie van beelden in al hun complexiteit. Het is een sociale netwerksite waar het “oog zijn deel wil” en waar de waaier van emoties die chromatische schoonheid en visuele impact in enkele ogenblikken kunnen overbrengen, in ieder van ons wordt geboren.

Met de proliferatie van allerlei soorten inhoud, verspreid over zoveel verschillende sociale netwerken, is wat vandaag de dag in het oog springt de uniciteit en het onderscheidend vermogen van een stuk inhoud dat erin slaagt zich van de massa te onderscheiden, als een gekleurde bloem in een weide van dezelfde kleur. Je kunt dus wel stellen dat elk visueel element op Instagram belangrijk is. Laten we eens nadenken over Instagram-sjablonen, die ook ad hoc kunnen worden gemaakt en aangepast om je profiel net zo uniek te maken als die ene bloem die opvalt in de groene weide waar we het over hadden.

Het belang van het sjabloon op Instagram

Laten we beginnen met de term zelf, sjabloon, die uit het Engels komt en “sjabloon” of “model” betekent. En in feite is een template een aangepast grafisch model, dat tekst, afbeeldingen, foto’s en grafieken kan bevatten, zowel statisch als geanimeerd, om de structuur weer te geven die een site, een platform en, uiteraard, de Instagram-inhoud die het mogelijk maakt, doordrenkt. Maar waarom is het sjabloon zo belangrijk? Omdat een effectieve grafische lay-out die consistent is met onze merkidentiteit onze boodschap versterkt en de betrokkenheid van gebruikers verhoogt.

Hoe een Instagram-sjabloon te delen en te maken

Het delen van een sjabloon op je Instagram-profiel is heel eenvoudig, omdat je een screenshot kunt maken van de lege sjabloon die je interesseert en je aandacht trok, deze als standaardafbeelding kunt uploaden naar je mobiele galerij en deze als basis kunt achterlaten voor je Instagram-verhaal dat moet worden uitgevoerd. Om aan de slag te gaan met het maken van een aangepaste Instagram-sjabloon zijn er vele toepassingen, hier zijn de beste.

Canva

Canva is een van ’s werelds populairste grafische ontwerptools die gebruikmaakt van een drag’n’drop-indeling om visuele en tekstuele elementen te beheren en waarmee je een database van foto’s, vector- en grafische afbeeldingen en lettertypen kunt hebben. Het platform kan zowel vanaf desktop als mobiele apparaten worden gebruikt, door een gratis app voor Android en iOS te installeren, en is ontworpen voor zowel professionals als minder ervaren gebruikers zonder enige kennis van grafische toepassingen. Canva biedt een reeks sjablonen die klaar zijn voor gebruik of kunnen worden bewerkt tot de basis van de sjabloon die u nodig hebt.

Start door een gratis account aan te maken of in te loggen via e-mail of Facebook, start een nieuw project en kies in het gedeelte ‘Sociale media’ het formaat voor de sjabloon die u wilt, d.w.z. Instagram Post of Story. In de zoekbalk kunt u een paar trefwoorden intypen om de sjablonen te zien die het dichtst bij het door u gewenste onderwerp liggen en van daaruit uw basis kiezen. Op Canva kun je je hart ophalen met je eigen foto’s om te uploaden, grafische elementen, kleurrijke achtergronden, en je kunt je sjablonen opslaan en ze naar eigen inzicht aanpassen. Canva is een gratis platform, maar veel van de sjablonen zijn alleen beschikbaar om te upgraden naar de Pro-versie, waar je toegang krijgt tot andere zeer handige functies.

Unfold

Dit is een van de populairste apps voor het maken van prachtige sjablonen voor je Instagram Stories. Het is zeer populair om zijn eenvoud en gebruiksvriendelijkheid, en is ontworpen voor zowel iOS als Android. Dus, download de app en je zult een zeer eenvoudige interface aantreffen. Naast het hoofdmenu, het pictogram voor het maken van verhalen en het pictogram voor het verwijderen van reeds gemaakte verhalen. In de Unfold-winkel zijn er talrijke soorten sjablonen beschikbaar, sommige gratis, andere met abonnement. Een van de populairste lay-outs is de minimale en elegante frames, waarin u meerdere foto’s in hetzelfde verhaal kunt invoegen.

Laat uw creativiteit de vrije loop en kies de juiste achtergrondkleur, voeg verschillende stickers, tekst en zelfs video’s in. Het is niet mogelijk om foto’s te bewerken in deze app, dus het is handig om de gewenste bewerking te doen met andere hulpmiddelen voordat u de afbeelding uploadt naar de lay-out. Unfold is ideaal voor verhalende covers op Instagram en voor koppen.

PicsArt

Een andere populaire app voor mobiele apparaten is PicsArt (ook beschikbaar voor Windows), waarmee je heel intuïtief afbeeldingen kunt bewerken en gewenste sjablonen kunt maken voor posts en Instagram Stories. In deze app voor iOS en Android kunt u afbeeldingen naar wens bewerken, collages maken, foto’s mixen, tekstelementen, kleuren, stickers, enz. invoegen. Bovendien kunt u op PicsArt gebruik maken van instant messaging via chat om afbeeldingen te delen die u in groepen kunt bewerken.