Boxcryptor 2.0 voor Mac OS X komt eraan

Secomba is van plan Boxcryptor 2.0 voor Apple Mac OS X deze maand uit te brengen. Een beta van de encryptie-oplossing is al beschikbaar als gratis download.

Aan het eind van november is het dan echt zover: Nadat Secomba sinds juni Apple-gebruikers op het verkeerde been zette met de vorige versie, wordt verwacht dat de encryptie-oplossing Boxcryptor 2.0 deze maand voor Mac OS X zal worden uitgebracht. Een bètaversie is al beschikbaar.

Tot de definitieve release zullen Mac-gebruikers echter nog met enkele beperkingen moeten leven. Zo is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om bestanden met anderen te delen, en kunnen in de bèta ook nog geen groepen worden aangemaakt of beheerd. De Apple-versie kan echter al gegevens ontsleutelen die door Windows-gebruikers zijn gedeeld.

Met het in juni geïntroduceerde product Boxcryptor 2.0 had Secomba haar eigen encryptie-oplossing volledig herzien. De huidige versie is niet langer compatibel met Boxcryptor 1.0 en biedt uitgebreide samenwerkingsfuncties voor cloudgebruikers. Boxcryptor 2.0 is momenteel beschikbaar voor Windows, iOS en Android; een bètaversie bestaat voor Google’s Chrome browser.

Voor particuliere gebruikers is er een gratis versie van de tool met een beperkte reeks functies. De fabrikant geeft online details over verdere edities.