WhatsApp Web: bellen en videobellen komt eraan

WhatsApp bereidt zich voor om bellen en videobellen van de desktopversie ook naar het web te lanceren: wat verandert er

Bellen en videobellen komt mogelijk binnenkort ook naar WhatsApp Web-gebruikers. Ontwikkelaars werken aan een update voor de desktopversie van de populaire messaging-app, waarbij een functie wordt toegevoegd waar gebruikers al lang om vragen.

De site WABetaInfo onthulde dat bellen en videobellen binnenkort beschikbaar zal zijn op WhatsApp Web, en toonde een preview van de desktopversie van de messaging-app met nieuwe speciale knoppen. Ontwikkelaars werken al enkele maanden aan het verbeteren van het videochat-systeem van WhatsApp en afgelopen april, midden in de lockdown, werd de mogelijkheid van groepsgesprekken voor maximaal 8 deelnemers toegevoegd. De nieuwe functie voor WhatsApp Web bevindt zich nog in de testfase en er is nog geen officiële releasedatum, maar die kan nog heel dichtbij zijn.

WhatsApp Web, de nieuwe functie

In de door de site WABetaInfo getoonde previews van de nieuwe WhatsApp Web-interface verschijnen nieuwe knoppen om gesprekken en videogesprekken te initiëren. Voor bellers verschijnt er direct in de chat rechtsboven in het scherm een vakje met een menu om te kiezen of ze een gesprek of een videogesprek willen beginnen. Voor bellers verschijnt er rechtsboven in beeld een vakje met een menu om te kiezen of ze een gesprek of videogesprek willen starten, en drie aparte knoppen: “Afwijzen”, “Accepteren” en “Negeren”.

WhatsApp Web, wanneer komen de gesprekken

Op dit moment is de nieuwe functie voor gesprekken en videogesprekken voor WhatsApp Web een bètaversie en nog in testfase, dus er is nog geen officiële releasedatum voor de update van de desktopversie. Aan de andere kant wordt de mogelijkheid om ook gesprekken en videogesprekken voor WhatsApp Web op te nemen al enige tijd door ontwikkelaars overwogen en de eerste geruchten over de lancering van deze extra functie dateren al van 2019. Sindsdien is de functie echter nooit vrijgegeven en misschien komt hij er nu wel aan, want WhatsApp heeft de geruchten die de ronde deden noch bevestigd noch ontkend.

WhatsApp Web, wat het is en hoe het werkt

WhatsApp Web is de desktopversie van de populaire instant messaging-app waarmee je rechtstreeks vanuit de browser op je computer met je contacten kunt chatten, zonder dat je software of een app hoeft te downloaden. Om berichten, foto’s, video’s en documenten te kunnen versturen en ontvangen met WhatsApp Web, moet je verbinding maken met internet op je smartphone en op je pc waarop de desktopversie draait.

Om je smartphone te koppelen met je apparaat, open je de app, tik je op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en in het pop-upmenu selecteer je WhatsApp Web en in het scherm dat wordt geopend, klik je op het “+”-teken in de rechterbovenhoek. Hierdoor verschijnt een scherm dat de camera activeert die de QR-code kan scannen die op de browser wordt weergegeven wanneer je WhatsApp Web voor het eerst opent. Door de QR-code te scannen, worden uw apparaten gekoppeld en kunt u comfortabel chatten op uw PC.