Acer onthult de eerste computer met een gebogen scherm. Foto

Het Taiwanese bedrijf toonde op CES de nieuwe Predator 21 X, een apparaat met superfeatures maar geprijsd op €9.999 en met een gewicht van meer dan 8kg

Acer heeft op CES 2017 een nieuwe notebook onthuld die is ontworpen om aan de behoeften van de meest ervaren gamers te voldoen. De Acer Predator 21 X, zo heet het toestel, zal als eerste op zijn gebied beschikken over een gebogen scherm. Maar noem het geen laptop, in de ware zin van het woord, want hij weegt ruim 8 kilo.

Acer loopt vooruit op de release van zijn Predator 21 X. Veel gamers hebben uitgekeken naar Acer’s gaming notebook, maar de onthulling van het Taiwanese bedrijf in Las Vegas was iets eerder dan verwacht. De Predator 21 X is voorzien van een 21-inch gebogen IPS-scherm (met een resolutie van 2560×1080 en een verversingssnelheid van 120 Hz). Deze functies, gecombineerd met de eyetracking-technologie van Tobii, zorgen voor een maximale betrokkenheid van gamers. Eye-tracking stelt gamers in staat vijanden te spotten, op ze te schieten of zich te verstoppen. Het gebogen scherm is ook voorzien van NVIDIA G-Sync technologie, wat zorgt voor perfect vloeiende en scherpe gaming sessies.

Top Features

(Overgenomen van YouTube)

Naast het scherm maakt Acer’s nieuwe notebook ook indruk met zijn krachtige prestaties. Aan boord is een dubbele NVIDIA GeForce GTX 1080 grafische kaart in SLI en een Intel Core i7-7820HK-processor van de zevende generatie (overklokbaar). De processor en GPU worden ook ondersteund door 64 GB RAM, een solid state drive van maximaal 512 GB en een harde schijf met een capaciteit van 1200 RPM en 1 TB. De Killer DoubleShot Pro technologie detecteert de meest stabiele en snelste verbinding om verbinding te maken.

Aanpasbaar toetsenbord voor gaming

Om overmatige opwarming tijdens lange gamesessies te voorkomen, is de notebook uitgerust met vijf ventilatoren en negen buizen voor warmteafvoer. Bovendien kan het toestel met handbediening verder worden afgekoeld in tijden van oververhitting. Het aanpasbare toetsenbord is voorzien van Cherry MX Brown-toetsen met achtergrondverlichting. Tot slot kan het numerieke toetsenbord worden omgedraaid om een nauwkeurig touchpad te worden. De Predator 21 X is uitgerust met vier luidsprekers en twee subwoofers voor een zo realistisch mogelijke audio.

Predator 21 X, de notebook voor professionele gamers

Dankzij de functies en het hoge niveau van gebruikersaanpassing is dit een apparaat voor alleen experts. Spelletjes spelen en streamen is eenvoudig. En voor degenen die zichzelf graag filmen tijdens online uitdagingen, is de notebook ook aan de buitenkant in hoge mate aanpasbaar. Hij wordt geleverd met een blauwe draak in het metalen achterschild, maar kan worden besteld met uw eigen naam of de vlag van uw land. En in het paneel van de eerste 300 zal ook het serienummer worden gegraveerd.

Gewicht en prijs

Om al dit vermogen te kunnen dragen is een bepaald gewicht nodig. 8,8 kilo om precies te zijn. Niet echt een laptop, in feite. Het tweede obstakel voor de aankoop is de prijs: 9.999 euro. Qua functies is het echter een apparaat dat veel professionele gamers zal aantrekken. Voor degenen die willen mikken op een gaming notebook maar iets minder willen uitgeven, heeft Acer, ook tijdens CES, laten weten dat het zijn Predator 17 X-serie zal updaten en dat vanaf deze maand notebooks met de nieuwe hogere prestaties beschikbaar zullen zijn voor iets minder dan 3.000 euro.

.