Lucifer 7 komt er niet: hier is waarom

De serie heeft zijn seizoensfinale bereikt, maar dit keer komt er geen vervolgaankondiging: hier is waarom

Het zesde seizoen van Lucifer is op 10 september online gegaan op Netflix en is officieel het laatste hoofdstuk in het verhaal van de koning van de onderwereld en de detective. Er zullen geen buitengewone nieuwe aankondigingen zijn: de showrunners van de serie weten al sinds seizoen vijf hoe en waarom alles zou eindigen. En ze zijn helemaal niet van gedachten veranderd over de finale van Lucifer.

Lucifer 6 markeert de epiloog van een van Netflix’s meest bekeken en populaire tv-series. Zowel Tom Ellis als Lauren German maakten in een recent interview duidelijk dat het einde van hun personages nabij was. Niet alleen dat, ze herhaalden dat ze eindelijk partners zouden worden. Sommige mensen weten al waarom, maar als je de laatste afleveringen van Lucifer nog niet hebt gezien, pas dan op voor de SPOILERS die volgen. De finale van seizoen zes is perfect: waar de fans op hebben gewacht. Het liefdesverhaal van Lucifer en Chloe eindigt niet, maar wordt in de tijd ingewijd en dat allemaal dankzij de komst van een nieuw personage: Rory, hun dochter. Haar komst is verrassend, maar het geeft betekenis aan alles wat er in de seizoenen voor Lucifer is gebeurd.

Het idee van de showrunners

De makers dachten vanaf het begin dat Lucifer’s plaats altijd in het hiernamaals moest zijn als de nieuwe therapeut van de onderwereld, om de berouwvollen een kans te geven. Met hem aan zijn zijde Chloe. Ze zijn geslaagd. Ze hebben het happy end bereikt waar velen op hebben gewacht. Chloe en Lucy zullen voor altijd samen zijn in de hel. Partners in LAPD-zaken, zullen zij ook partners in de onderwereld zijn om de moeilijkste zaken van de verloren zielen van de hel op te lossen. Deze serieafsluiter stond al vast voor seizoen vijf, maar zowel de schrijvers als Netflix hebben er toen voor gekozen om de afleveringen te verlengen.

De komst van Lucifer en Chloe’s dochter

Rory’s komst in het heden, vanuit de toekomst, brengt Lucifer bewustwording. De duivel ontdekt spoedig wat zijn roeping is en volgt zijn dochter en verlaat zelfs haar familie, hoewel hij haar niet zal zien opgroeien. Hij begint aan een ware reis door de tijd, die eindigt als Rory haar cadeautje vindt. Dan besluit Lucy terug te keren naar haar “geboorteplaats”: de onderwereld. Dan zien we hoe de zwangere Chloe onvermoeibaar doorgaat met haar werk voor de politie. God wordt de broer van de duivel: Amenadiel.

Chloe zal pas op latere leeftijd herenigd worden met haar geliefde Lucifer, in de onderwereld, waar ze als partners samen zullen leven en de zaken zullen oplossen die dagelijks in de hel opduiken.

Er komt geen seizoensweek, dus de spelen zijn nu uitgespeeld. Wat ons rest na het bekijken van seizoen zes en de beste afleveringen uit het verleden is wachten op een echte Lucifer-film, die voorlopig een mogelijkheid blijft voor de toekomst.

Noch de productie, noch Tom Ellis sluiten die mogelijkheid uit.