Waarom is WhatsApp berichttijd verkeerd

WhatsApp toont de verkeerde berichttijd en laatste toegangstijd? Er zijn vele redenen voor. Zo los je het op

Het komt vaak voor dat de tijd van uitgaande WhatsApp-berichten verkeerd is. Daar zijn vele redenen voor. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met het datum/tijdsysteem dat op uw telefoon is ingesteld, de tijdzone of de synchronisatie van de app. Op haar officiële website legt WhatsApp uit hoe je deze fout herstelt en biedt ze een procedure aan voor elk toestel: Android, Apple en Windows Phone. Deze procedure kan worden toegepast, niet alleen voor problemen in verband met berichten, maar ook wanneer u zich realiseert dat de laatste toegangstijd onjuist is. Hoe lees ik de uitlooptijd van de app? Het is heel eenvoudig: je kunt het bekijken door je profiel te openen, waar veel accountinformatie beschikbaar is.

WhatsApp: repareer berichten met verkeerde tijd

Waarom toont WhatsApp de verkeerde berichttijden? Ten eerste, als je de chat nog steeds ziet, heeft het probleem waarschijnlijk te maken met de synchronisatie met je telefoon en niet met de app zelf. Als er een probleem is met de app dat niet werkt, zou een specifieke waarschuwing worden verstuurd wanneer de app start. Het bericht informeert over een storing. De toepassing kan zelfs vragen om opnieuw te worden geïnstalleerd.

De eerste stap is het controleren van de tijd- en tijdzoneconfiguratie van de telefoon, om deze te synchroniseren met die van het web. Als de berichten-app nog steeds onjuiste tijden geeft, dan kan het te maken hebben met een netwerkprobleem, dus neem contact op met je mobiele provider: alleen zij kunnen het oplossen. Een andere reden is dat je tijdzone verkeerd is ingesteld.

Hoe stel je de tijdzone van je telefoon in?

Als je de verkeerde tijd ziet op WhatsApp, wil je misschien je tijdzone handmatig aanpassen en ervoor zorgen dat deze correct is voor je locatie. In Italië gebruiken we een tijdzone die CET heet (Centraal Europese Tijd) en wordt aangegeven met UTC +1. In de zomermaanden echter, wanneer u de klok een uur vooruitzet, gaat u van UTC +1 naar UTC+2 en wordt ons land CEST (Central European Summer Time).

Dus in de zomer moet u de tijdzone instellen op UTC +2. Als u UTC+1 instelt, loopt u het risico de verkeerde tijd te hebben omdat die zou overeenkomen met het Verenigd Koninkrijk. Op basis hiervan kan de tijd op uw smartphone, en WhatsApp-berichten, onjuist zijn. U moet controleren of u dit correct hebt ingesteld.

Hoe verander ik de tijdzone op een smartphone?

De procedure voor het instellen van de tijdzone verschilt per type smartphone.

Als u bijvoorbeeld een Android hebt, moet u op uw telefoon naar Instellingen gaan, vervolgens naar Systeem en dan naar Datum en tijd. Hier kunt u het handmatig instellen.

Op de iPhone zijn de vermeldingen iets anders. Het te volgen pad is als volgt: Instellingen > Algemeen > Datum & Tijd. Gebruikers met een Windows Phone telefoon moeten naar Instellingen gaan en dan naar tijd+taal en dan datum+tijd. Door aan deze aspecten te werken, zal de messaging app niet langer tijdsproblemen geven.