OnePlus Watch: nu is er een Harry Potter limited edition

De Chinese smartphone- en wearable-fabrikant heeft de perfecte smartwatch gemaakt voor miljoenen fans van de Harry Potter-saga: The Magic Awaits.

Het hing al een paar dagen in de lucht, nu is het nieuws officieel: OnePlus heeft een smartwatch gemaakt voor fans van de Harry Potter-boeken en -films. Het is een limited edition van de OnePlus Watch, een premium smartwatch met een exclusief bandje en wijzerplaten geïnspireerd op ’s werelds beroemdste tovenaar, wiens films door honderden miljoenen kinderen, tieners en volwassenen zijn bekeken in bioscopen, op streaming en op tv.

Het is geen toeval dat deze editie slechts enkele maanden na de 20e verjaardag van de eerste Harry Potter-film komt. Hoewel technisch identiek aan de OnePlus Watch, is het op Harry Potter geïnspireerde horloge beslist origineel en trouw aan de stijl van de tovenaarsfilms. Het heeft verschillende kleuren en vooral nieuwe wijzerplaten, pictogrammen en animaties. Voor de rest biedt de Harry Potter smartwatch echter dezelfde technische functies als het basismodel OnePlus Watch, die helemaal niet slecht zijn, ook omdat het een recente smartwatch is, die in april 2021 op de markt kwam. Hier zijn de bijzonderheden van deze smartwatch.

OnePlus Watch Harry Potter Limited Edition

De limited edition OnePlus Watch ziet er, als je er van een afstandje naar kijkt, niet eens uit als een horloge dat is geïnspireerd op een fantasieserie: hij is ingetogen en elegant, met zijn donkerbruine vegan leren band en stalen kast, maar dan in koperkleur. Hij is ingetogen en elegant, met zijn donkerbruine band van veganistisch leer en stalen, maar koperkleurige kast. Je hoeft alleen maar goed naar de band te kijken om het logo van Zweinstein in reliëf in het leer te zien.

Als je het scherm aanzet, is de Potteriaanse inspiratie echter duidelijk: er zijn verschillende specifieke wijzerplaten, waarvan er vier zijn gewijd aan de huizen Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff en Ravenclaw. De multifunctionele knop is daarentegen voorzien van de Harry Potter bliksemschicht.

Kortom, het is een volwaardige Harry Potter Watch waar fans blij van worden.

OnePlus Watch Harry Potter: hoeveel kost hij

De limited edition OnePlus smartwatch gewijd aan Harry Potter fans is, vooralsnog, alleen aangekondigd voor de Indiase markt waar hij 16.990 roepies kost, wat bij de huidige wisselkoers neerkomt op ongeveer 195 euro. Dat is iets hoger, maar niet veel hoger, dan het standaardhorloge, dat in Italië ook verkrijgbaar is voor 159 euro.

Er is op dit moment geen officieel nieuws over de komst van deze limited edition buiten de Indiase markt. Theoretisch zou er echter weinig twijfel over mogen bestaan, gezien het enorme aantal Harry Potter fans over de hele wereld die bereid zouden zijn veel meer te betalen om het te kopen.