Hier is Delta: de app voor het spelen van Game Boy-spellen op iPhone

Een eenvoudige app voor het spelen van klassieke Nintendo-console-spellen zoals Pokemon Red Fire of Kirby op Apple-apparaten. Beschikbaar in 2017

Speel je Pokemon Red Fire of SuperMario op je iPhone? Nee, we zijn niet gek geworden en het is niet eens een te ingewikkeld tijdverdrijf om op Apple-apparaten te hebben. Dat is te danken aan Delta, een nieuwe iOS-app die het mogelijk maakt Game Boy-, N64- en Super NES-titels te spelen.

Game Boy spelen op iPhone.

Het hebben en spelen van klassieke Nintendo-titels op Apple-apparaten is niets nieuws. Maar tot nu toe was het een zaak van experts. Niet in de laatste plaats omdat je moest vertrouwen op jailbreaking, de procedure om applicaties op je iPhone te installeren die niet in de App Store stonden. Nu, dankzij het werk van GBA4iOS, is dat allemaal niet meer nodig, en hoef je alleen maar de Delta-app te downloaden om een emulator van Nintendo’s populairste spellen te krijgen. De app is nog niet beschikbaar in de Apple Store, maar wordt begin 2017 uitgebracht, terwijl de bètaversie eind deze maand moet gaan circuleren.

Hoe de Delta-app werkt

Toen de app voor het eerst werd gelanceerd, werd er op Twitter de draak mee gestoken door fans van Nintendo-spellen als Pokemon of Kirby. Niemand dacht dat het mogelijk was om deze spellen te spelen zonder het toestel te moeten jailbreaken. In plaats daarvan, is de Delta app geslaagd. Met de app kun je beslissen of je verticaal of horizontaal wilt spelen, de helderheid bepalen en de positie van bepaalde knoppen van klassieke Nintendo-consoles die op het scherm worden weergegeven

Problemen in vergelijking met de originele consoles

Er zijn natuurlijk wat compromissen te sluiten wat Delta betreft, aangezien je op je smartphone speelt. Bovenal bieden de virtuele besturingselementen niet hetzelfde gevoel als wanneer je op een fysieke knop drukt. En dit kan sommige spellen, zoals Mario Kart: Super Circuit of F-Zero Maximum Velocity erg moeilijk te spelen en moeilijk te besturen maken. Andere, zoals de Pokémon-serie of Fire Emblem zijn beter geschikt voor Delta. Een groot minpunt is de afwezigheid van multiplayer, maar op dit moment zal het niet beschikbaar zijn om iPhone-to-iPhone te spelen, hoewel dit met de tijd kan veranderen op de app.