Hoe maak je een Instagram bio

Hier lees je wat een Instagram bio is, waar het staat en hoe je een effectieve kunt maken zodat je je doelen kunt bereiken.

Instagram is een van de populairste sociale netwerken en vooral een van de meest gebruikte door influencers, omdat het de traditionele manier van communiceren omver heeft geworpen, waarbij de nadruk op afbeeldingen ligt. Dit betekent echter niet dat woorden niet belangrijk zijn. Dus als je deze wereld wilt betreden, of als je je aanwezigheid op het sociale netwerk in kwestie wilt verbeteren, moet je speciale zorg besteden aan je Instagram bio.

Wat is een Instagram bio

De Instagram bio is de ruimte, net onder je naam, waar je iets over jezelf kunt vertellen. Voor sommigen is het een secundair element, maar in werkelijkheid is het een waardevolle ruimte om de belangrijkste informatie over je bedrijf over te brengen en je te helpen nieuwe volgers te krijgen.

Hoe een Instagram bio eruit moet zien

Dus moet u zich bewust zijn van de doelstellingen die u wilt bereiken, zoals het benadrukken van uw essentiële gegevens, maar ook uw volgers een snel contactsysteem bieden. Tegelijkertijd moet u uw persoonlijkheid en merk, als u die hebt, in die lijnen naar voren brengen. Kortom, je moet een boodschap uitzenden die een beetje vertelt over wie je bent en wat je doet. De Instagram bio kan ook een boodschap zijn die mensen aanmoedigt om je content te bekijken.

Hoe schrijf je een Instagram bio

Dus, concreet, hoe maak je een effectieve Instagram bio? In de eerste plaats moet u uitleggen wat voor soort profiel u hebt en op wat voor soort publiek u zich richt. Kortom, informatie die ervoor zorgt dat mensen de eerste keer geïnteresseerd zijn in uw profiel.

Om uw bio doeltreffender te maken, kunt u de tekst prominenter maken door gebruik te maken van speciale onlinediensten waarmee u het lettertype kunt wijzigen en de tekst kunt kopiëren en plakken in de aangepaste bioruimte. Het kan ook leuk zijn om emoji of richttekens toe te voegen om de aandacht te trekken en te sturen.

Bij het maken van een Instagram-biografie is het ook heel belangrijk om hashtags op te nemen die ons karakteriseren, zodat degenen die het profiel openen deze kunnen gebruiken om andere inhoud over ons terug te vinden. Een ander belangrijk element bij het maken van een Instagram-biografie is het taggen van andere accounts, gekoppeld aan die van jezelf, wat handig kan zijn om een breder beeld te geven van wat je doet en wat je wilt overbrengen.

Aanvullende elementen van een Instagram-biografie

En nogmaals, een originele Instagram-biografie bevat ook call-to-actions, vooral als je iets wilt promoten. Het is in feite een zeer nuttig systeem om gebruikers een bepaalde actie te laten ondernemen, zoals “ga mijn verhalen bekijken”, of “klik op de link in de bio om de catalogus te bekijken”, of “tag me om in verhalen voor te komen”. Dit zijn slechts een paar van de mogelijke voorbeelden om de aandacht van uw volgers of potentiële volgers te trekken. De call-to-action moet aan het eind van de bio staan, zodat gebruikers eerst het profiel kunnen lezen. In elk geval moeten de instructies altijd duidelijk zijn en eerst de actie aangeven.

Een ander nuttig element van de bio is de link, die zal worden gebruikt om bezoekers te leiden naar waar we ze willen hebben: of dat nu naar je eigen website is, een videoboodschap op YouTube, een prijsvraag, een artikel, enzovoort. Natuurlijk, het kan veranderd worden wanneer je maar wilt. Een ander belangrijk element is de contactinformatie, die altijd kan worden gemarkeerd met call-to-action-knoppen die je terugleiden naar de gewenste contactmethode, of dat nu een e-mailadres, een telefoonnummer of iets anders is.

Gelichte inhoud

Onder de Instagram-biografie kun je uitgelichte inhoud toevoegen, door middel van verhalen, die bovenaan de feed blijven staan en waarmee je extra informatie en waardevolle elementen kunt delen. Om ze te maken, ga je naar je profiel en klik je op het ‘+’ symbool onder je bio. U kunt dan de verhalen selecteren die bij het hoogtepunt horen.

Je Instagram-bio bijwerken

Je Instagram-bio bijwerken op je iPhone of Android is heel eenvoudig: typ de tekst in een notitieprogramma op je telefoon, selecteer de tekst, kopieer hem en plak hem in de daarvoor bestemde ruimte op je Instagram-profiel.