Hoe verander je je naam op Instagram

Weet je het verschil tussen gebruikersnaam en Instagram-naam? Weet je hoe je ze moet verwisselen? Hier zijn alle antwoorden op uw vragen: het is tijd om uw profiel te vernieuwen

De gebruikersnaam is een echt handelsmerk op sociale netwerken: sommige mensen verzinnen een bijnaam en houden die jarenlang aan, anderen geven de voorkeur aan de klassieke voornaam en achternaam, en dan is er nog die groep gebruikers die altijd graag nieuwe namen verzint. Als je een van deze mensen bent en je wilt je naam op Instagram veranderen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Het is helaas heel gemakkelijk om dit te doen, maar voordat we verder gaan, er is een belangrijk verschil tussen een gebruikersnaam en een voornaam. De eerste is degene die door alle andere gebruikers onder de klassieke slak (@) wordt weergegeven, de tweede verschijnt alleen in het persoonlijke profiel, precies onder de afbeelding die als avatar is gekozen. De naam heeft geen beperkingen, kan zo vaak als gewenst worden gewijzigd en hoeft niet uniek te zijn. De gebruikersnaam kan worden vergeleken met het adres van een webpagina, omdat hij onmiddellijk naar het profiel leidt en dus uniek moet zijn. Laten we eens kijken naar de kenmerken ervan en hoe u deze kunt wijzigen.

Instagram-gebruikersnaam: welke kenmerken moet deze hebben

Wanneer u zich aanmeldt op Instagram, vraagt het systeem u om een gebruikersnaam in te voeren en het belang ervan is vanaf dit punt duidelijk. In feite, zijn er een paar dingen die je moet doen. Ten eerste moet het, zoals reeds gezegd, uniek zijn, anders staat het systeem niet toe dat u doorgaat met het aanmaken van de account. Bovendien moet de gebruikersnaam uit minder dan 30 tekens bestaan en mogen er alleen letters, cijfers, punten en andere tekens in voorkomen, maar geen spaties.

Ook mag de gebruikersnaam geen schunnige, gewelddadige of controversiƫle woorden bevatten, omdat het systeem geen bepaalde termen accepteert die als schunnig of compromitterend worden beschouwd. Dit zijn de basisregels voor het aanmaken van een gebruikersnaam, wat de meeste mensen een naam noemen op Instagram. Laten we nu eens kijken hoe je die kunt bewerken.

Hoe bewerk je je naam op Instagram

Eerst moet je naar je profiel gaan en op het tabblad “profiel bewerken” tikken dat onder je biografie verschijnt, dat wil zeggen de korte beschrijving onder je profielfoto. Hier komen twee gegevens te staan: naam en gebruikersnaam of user name. Voer uw nieuwe bijnamen in, het vinkje in de rechterbovenhoek en u bent klaar. Vanaf de webversie voor PC zijn de stappen hetzelfde, behalve dat je in plaats van het vinkje zoals in de app, de knop “Verzenden” hebt aan het einde van de pagina.

Het kan helaas voorkomen dat in sommige gevallen de gebruikersnaam niet beschikbaar is, gelukkig geeft het systeem dit aan met een klein rood schriftje direct naast het in te vullen veld. Probeer gewoon wat andere variaties totdat de melding niet meer wordt weergegeven en er een klein groen vinkje voor in de plaats verschijnt, wat aangeeft dat de naam vrij is.

Wat gebeurt er als je je gebruikersnaam op Instagram wijzigt

Als je je gebruikersnaam hebt gewijzigd, kunnen mensen je niet meer opsporen met de oude: er verschijnt een pagina waarin Instagram je laat weten dat het account niet bestaat. Maar het kan ook gebeuren dat een andere gebruiker dezelfde naam aanneemt als u en daardoor uw account “bezet” houdt. In dat geval zullen mensen die onder je oude naam naar je zoeken een ander profiel vinden. Aangezien de gebruikersnaam een echte URL is, zullen mensen je niet meer kunnen vinden als je buiten Instagram onder je oude naam naar je profiel hebt gelinkt. Zorg er dus voor dat je alle webpagina’s bijwerkt waar je naar je profiel hebt gelinkt als je je gebruikersnaam wijzigt.

Natuurlijk verandert er niets aan je profiel als je je gebruikersnaam wijzigt en blijven je volgers hetzelfde. Het kan echter zijn dat ze je niet herkennen en in de war raken, wat kan leiden tot een defollow. Kortom, het veranderen van je gebruikersnaam op het sociale netwerk is een zeer delicate operatie die kan leiden tot enkele veranderingen in het aantal volgers en meer. Daarom is het belangrijk om er goed over na te denken en het misschien van tevoren aan je fans te communiceren.