Moord op Kennedy: waar de tv-serie te zien

November 22 is de verjaardag van de moord op John F. Kennedy en Oliver Stone stelt de miniserie JFK: Destiny Betrayed voor als eerbetoon aan hem: waar te zien

John Fitzgerald Kennedy was de 35ste president van de Verenigde Staten, gedood in Dallas bij een moordaanslag op 22 november 1963. Regisseur Oliver Stone heeft besloten hem te vieren met een vierdelige miniserie over de moord op Kennedy, getiteld JFK: Destiny Betrayed.

De dood van Kennedy is tot op de dag van vandaag een controversiële historische gebeurtenis, met veel samenzweringstheorieën die wijzen op verschillende moordenaars. Op die maandag in 1963 werd de 35ste president in het hoofd geschoten tijdens een autocolonne in Dallas, Texas. Regisseur Stone traceert Kennedy’s politieke activiteiten voor de moord, en analyseert en vertelt het verhaal ook aan de hand van nieuw bewijsmateriaal en documenten, die onlangs zijn ontsluierd. Een manier om J. F. Kennedy te herdenken en een historische gebeurtenis te interpreteren die tot de meest controversiële van de twintigste eeuw blijft behoren.

Kennedy assassination miniserie: waar gaat het over

De miniserie van de hand van regisseur Oliver Stone heet JFK: Destiny betrayed, een docu-serie die de vroege vorming van het wereldbeeld van president Kennedy’s buitenlandse beleid traceert.

Van zijn reizen naar Vietnam als senator tot zijn steun voor de prille democratieën in Afrika en zijn antikoloniale standpunten die hem tegenover de regering-Eisenhower, de CIA en zelfs het Pentagon plaatsten.

Stone geeft kijkers ook een kijkje achter de schermen bij wat er gebeurde in de directe nasleep van de moordaanslag: van de eerste vermoedens van zijn broer Robert Kennedy tot zijn mening over het officiële onderzoek van de Warren Commission.Dit alles is nauwgezet gebaseerd op forensisch en ballistisch bewijsmateriaal, evenals onlangs ontcijferde documenten, om een objectieve reconstructie te geven van wat er is gebeurd.

Kennedy Moord Miniserie: De Cast

De vertelstemmen van de miniserie over de moord op Kennedy zijn Whoopi Goldberg en Donald Sutherland, terwijl er ondertitels beschikbaar zullen zijn voor de Italiaanse versie. De twee beroemde acteurs nemen de kijkers mee op een reis langs bewijs uit die tijd en documenten, die worden gepresenteerd door een panel van forensische wetenschappers, artsen, ballistiekdeskundigen, historici en getuigen.

Kennedy moord miniserie: waar en wanneer te zien

JKF: Destiny betrayed wordt uitgezonden op de avond van maandag 22 november, de verjaardag van de moord op president Kennedy. De miniserie wordt om 21.15 uur uitgezonden op de zenders 122 en 402 van Sky Documentaries, maar is ook beschikbaar op aanvraag en streaming op het NOW-platform.