WhatsApp, open deze berichten niet: ze blokkeren je smartphone

Sommige gebruikers melden het versturen van een aantal eigenaardige berichten die WhatsApp en de hele smartphone blokkeren: dit is wat er gebeurt

Een praktijk die al meer dan een jaar aan de gang is en waar WhatsApp geen oplossing voor kan vinden. Waar hebben we het over? Bepaalde berichten die naar gebruikers kunnen worden gestuurd en die zowel de toepassing als de hele smartphone kunnen blokkeren. Zoals vaak gebeurt in dit soort gevallen, kwam het bericht van WaBetaInfo, dat een bericht publiceerde dat het ontving op Reddit.

Het bericht is afkomstig van een Braziliaanse gebruiker (maar het fenomeen doet zich niet alleen voor in Zuid-Amerika, maar over de hele wereld, zoals blijkt uit andere getuigenissen die WaBetaInfo publiceerde), die uitlegt wat er de afgelopen maanden in het Zuid-Amerikaanse land aan de hand is. Sommige gebruikers sturen een zeer bijzondere combinatie van tekens die, zodra zij door de ontvanger worden ontvangen, de toepassing doet crashen, en in de ernstigste gevallen, de hele smartphone. Wat is de reden voor deze blokkering van het apparaat? Waarschijnlijk omdat het apparaat moeite heeft om zo’n groot aantal tekens in één bericht te verwerken.

WhatsApp, hier is het bericht dat je smartphone vergrendelt

Testimonium van dit soort berichten dat je smartphone vergrendelt, komt niet alleen uit Brazilië, maar ook uit buurlanden als Oostenrijk en Duitsland. Sommige gebruikers spreken over de aanwezigheid van specifieke groepen die op WhatsApp zijn aangemaakt en die als enig doel hebben deze reeks berichten door te sturen naar vrienden en familie om hun apparaat te blokkeren. Een onaangename en nogal irritante praktijk.

Het bericht dat het apparaat vergrendelt is er eigenlijk niet één. Het is een groep contacten met een aantal vreemde figuren erin. We zullen deze tekens niet in het artikel noemen, om het bericht niet te verspreiden en problemen te veroorzaken op de smartphones van duizenden gebruikers.

Het is niet de eerste keer dat dit met smartphones gebeurt. In het verleden gebeurde iets soortgelijks met iPhones, die onmiddellijk crashten na ontvangst van een vreemd Indiaas teken dat de smartphone niet kon weergeven. Apple heeft altijd met patches ingegrepen zodat de iPhone niet meer bevriest, terwijl WhatsApp nog geen oplossing voor dit probleem heeft gevonden.

Hoe het probleem van de vergrendelde smartphone op te lossen

Als je je toevallig in een dergelijke situatie bevindt, moet je weten dat er een situatie is om je smartphone en WhatsApp te ontgrendelen. Je kunt dit doen door je WhatsApp-profiel te openen via de desktop-app of WhatsApp Web, het beledigende gesprek te openen en het ontvangen bericht te verwijderen. Dit zal ook het bericht op uw smartphone app verwijderen en uw toestel zal weer werken. Tip: Om het zekere voor het onzekere te nemen, blokkeert u de contactpersoon die u het beledigende bericht stuurde, zodat hij u niet langer kan lastigvallen.