Sievers Group richt Innovation Office op

De Sievers Group heeft haar dienstenportfolio uitgebreid met een afdeling voor individuele ontwikkeling: Het Sievers Innovation Office, kortweg Sievers.io, implementeert softwareoplossingen op maat. De nadruk ligt op het leveren van platforms en API back-ends voor apps.

Met standaard software kan aan de eisen van veel use cases niet of onvoldoende worden voldaan. Met name digitaliseringsprojecten vereisen op maat gesneden of specifieke toepassingen. Daarom heeft de Sievers Group in Osnabrück het Innovation Office opgericht, een afdeling voor de ontwikkeling van software op maat – van het ontwerp en de planning van systeemarchitecturen tot de programmering en integratie.

In tegenstelling tot ISV’s (Independent Software Vendors) wordt de intern ontwikkelde software alleen voor eigen projecten van het bedrijf gebruikt, quasi als ISD (Independent Software Developer). “Onze individuele ontwikkelingen bieden klanten de mogelijkheid om hun processen digitaal te presenteren”, legt het hoofd van de nieuwe afdeling Benjamin Höner uit. “Op deze manier bieden we belangrijke ondersteuning voor de realisatie van Industrie 4.0 en het internet der dingen.”

Self-service kwetsbaarheidsanalyse

De afdeling richt zich voornamelijk op oplossingen op het gebied van gedistribueerde toepassingen, interfacecommunicatie alsmede gegevensverwerking en webdiensten voor toepassingen. Voorbeelden van toepassingen zijn back-ends voor apps die de gebruiker een webgebaseerde interface bieden, maar ook zeer beschikbare en gemakkelijk schaalbare platformoplossingen. Deze laatste kan worden gebruikt als interface naar de eindgebruiker, die er persoonlijke instellingen kan wijzigen of diensten kan oproepen.

Voor de nieuwste ontwikkeling SNC/AssetSec wil de Sievers Groep in de toekomst ook partnermodellen aanbieden voor andere systeemhuizen. Deze kunnen de dienst kopen en zelf doorverkopen. Tot dusver is de verkoop van partners echter nog een utopie. SNC/AssetSec is een zelfbedieningsanalyse van kwetsbaarheden. Gedefinieerde IP-adressen van externe systemen worden voortdurend gecontroleerd en, indien nodig, gerapporteerd om onmiddellijk te kunnen reageren op mogelijke bedreigingen.

>