MCL Group koopt Vintin

De MCL Group is op groeikoers en neemt de Vintin Group uit Sennfeld in Neder-Franken over. Daarmee is MCL een full solution provider voor middelgrote klanten in de gezondheidszorg en openbare instellingen in de DACH-regio.

Met de aankoop van de 196-koppige Vintin Group wil de MCL Group haar competentiepalet completeren. Met de vijf competentieclusters Smart Networks, Cloud & Hybrid Datacenter, Cyber Security, Modern Workplace en Data-driven Business Optimisation bestrijkt de nieuw gevormde MCL Group het volledige scala van digitale transformatie in bedrijven en organisaties. In de toekomst zullen meer dan 420 werknemers op twaalf locaties werkzaam zijn.

Alexander Wolff, CEO van de MCL Group, verklaarde: “Vintin is een geweldig bedrijf met uitstekende collega’s, zowel professioneel als persoonlijk, en als zodanig een centrale bouwsteen van onze toekomstige ontwikkelingsstrategie. Samen kunnen wij onze klanten nu optimaal adviseren en begeleiden in alle fasen van hun IT-transformatie. De juiste strategie bepaalt steeds meer het zakelijk succes van onze klanten. Vooral op het gebied van volledig beheerde werkplekken en de zeer dynamische digitale transformatie, staan onze klanten onder hoge druk om te innoveren. Vanaf nu kunnen we uitgebreide ondersteuning bieden met toekomstgerichte en veilige hybride en cloud-gebaseerde oplossingen.”

Technologische partnerschappen met bijvoorbeeld Microsoft, AWS, Fortinet, HPE, HP, Lenovo en Veeam, evenals meer dan 100 in-house specialisten voor IT-operations, security en analytics zullen de focus van MCL in de toekomst nog sterker op managed services en het overnemen van de operationele verantwoordelijkheid van IT leggen, aldus het bedrijf.

“De integratie van de Vintin Group is een zeer belangrijke bouwsteen. De IT-wereld verandert snel, en de trend naar thuiskantoren en work-from-everywhere-concepten heeft dit nog verder versneld. De nieuwe MCL Group ziet zichzelf als speerpunt van digitale innovatie en IT nieuwe stijl”, aldus Doris Albiez, voorzitter van de Raad van Advies van MCL.

MCL richt zich op continuïteit

Alle aandeelhouders en directeuren van de Vintin Group blijven zich inzetten. Alleen Vintin-oprichter en grootaandeelhouder Michael Datzer zal zich terugtrekken uit het management, maar zal de ontwikkeling van MCL strategisch blijven begeleiden als adviseur.