Monitor het netwerk met Onecockpit

Nextira One lanceert wereldwijd Onecockpit. Dit is een multi-vendor end-to-end monitoring en management oplossing.

Nextira One’s Onecockpit diensten omvatten een dashboard dat beschikbaarheid en prestatie indicatoren van de netwerkinfrastructuur en enterprise applicaties weergeeft. De dienst combineert de nieuwste generatie toepassingen en tools voor monitoring van verschillende leveranciers en bestrijkt alle kerntechnologieën.

Het dashboard is toegankelijk vanaf zowel vaste als mobiele apparaten. Het presenteert real-time informatie die een overzicht geeft van de netwerkprestaties vanuit een bedrijfsperspectief. Dit stelt bedrijven in staat hun ICT-infrastructuren en -toepassingen te beheren, bedrijfsrisico’s als gevolg van uitval tot een minimum te beperken en wijzigingen in de infrastructuur te plannen.

Ontwikkelingstijd

“Onecockpit is een internationaal aanbod waarin onze hele servicebusiness is samengebracht. Om dit te doen, hebben wij onze processen, teams, mensen, documentatie en infrastructuur opnieuw ontworpen,” aldus Shaun Ledgerwood, Vice President Business Development & Services bij Nextira One. “De oplossing is een aanvulling op onze managed services en luidt een nieuw tijdperk in voor de communicatiediensten van Nextira One – voortbouwend op onze jarenlange ervaring op dit gebied.”

Nextira One heeft in totaal twee jaar besteed aan de ontwikkeling van Onecockpit. De ontwikkelaars brachten vele jaren ervaring in ICT-ondersteuning, onderhoud en beheerde diensten in, die beschikbaar zijn voor klanten van NextiraOne wereldwijd.

“Voor Nextira One Duitsland betekent Onecockpit een uitbreiding van het dienstenportfolio,” voegt Dr. Bernd Ruppert, CEO van Nextira One Duitsland, toe. “Voor ons ligt de nadruk op gebruiksvriendelijkheid, een gemakkelijk toegankelijk en transparant beeld van de infrastructuur en de bijbehorende applicaties. Onze klanten krijgen een dienst die hun infrastructuur beter beschikbaar maakt en hen helpt uitval te voorkomen. Dit levert duidelijke concurrentievoordelen op”. □