Twoo: zijn functies en hoe het te gebruiken

Twoo is een sociaal netwerk dat de laatste tijd aan populariteit heeft gewonnen. De site stelt je in staat nieuwe mensen in je omgeving te ontmoeten. Hier is hoe het werkt.

Twoo is een van de nieuwste en meest innovatieve sociale platforms, waarmee gebruikers mensen kunnen vinden die in hetzelfde gebied wonen en met elkaar in contact kunnen komen. Het werkt heel erg zoals de populairste sociale netwerken, zoals Facebook of Netlog, maar het heeft ook interactieve en leuke functies waarmee je veel nieuwe mensen kunt ontmoeten, nieuwe vrienden kunt maken, spelletjes kunt spelen en ontmoetingen kunt organiseren. Als dit nieuwe sociale netwerk uw nieuwsgierigheid heeft geprikkeld, lees dan dit korte artikel van Libero Tecnologia en ontdek hoe u meer vrienden kunt ontmoeten en, waarom niet, zelfs uw zielsverwant!

Wat is Twoo

Twoo is een sociaal netwerkplatform dat in 2014 is opgericht en eigendom is van Massive Media: de site is beschikbaar in meer dan 200 landen en heeft wereldwijd meer dan 160 miljoen leden. Net als bij elk ander sociaal netwerk kun je op Twoo je vrienden toevoegen of nieuwe vrienden zoeken, met ze chatten, je favoriete foto’s uploaden en je berichten delen. Aanmelden is gratis en je hoeft geen speciale applicaties te downloaden. Er is ook een premiumversie beschikbaar waarmee je je profiel nog beter kunt bekijken.

Om toegang te krijgen tot Twoo moet je je aanmelden met je naam, geslacht, woonplaats, e-mailadres en wachtwoord. Maar u kunt uw account ook koppelen aan andere sociale platforms en uw contacten van daar importeren. Zodra u zich hebt aangemeld, moet u uw profiel aanmaken, een korte beschrijving van uzelf schrijven als u dat wilt, de velden met uw belangrijkste interesses invullen en uw foto’s uploaden. Onthoud dat hoe vollediger en aantrekkelijker je profiel is, hoe meer het gewaardeerd zal worden door de gemeenschap. Je kunt Twoo ook rechtstreeks op je smartphone gebruiken, via de app voor Andriod en iOS.

Hoe Twoo werkt

Op dit punt begint het leukste en meest innovatieve deel van dit sociale netwerk: de site heeft een speciale sectie voor wie op zoek is naar een zielsverwant. Door andere profielen te bekijken kunt u speciale ‘vind ik leuks’ achterlaten door de gebruiker in uw ‘vind ik leuks’ op te nemen; als de andere persoon hetzelfde voelt, wordt dit opgeslagen in de sectie ‘uw overeenkomsten’. Het sociale netwerk biedt drie soorten spelletjes om nieuwe gebruikers te ontmoeten: het klassieke spel, blind dates of stemmende matches.

Om nieuwe profielen op Twoo toe te voegen en andere mensen te ontmoeten, hoeft u alleen maar op de knop “begin te spelen” te klikken: de zoekmachine stelt u in staat uw voorkeuren in te stellen op basis van geslacht, leeftijd en geografisch gebied, zodat het algoritme u de profielen toont die het meest relevant zijn voor uw interesses. Bovendien verschaft het platform je statistische gegevens over de mate van populariteit van je account, op basis waarvan je een grotere kans hebt om in de spellen van andere gebruikers te verschijnen.

Met de tweede spelmodus is het mogelijk om deel te nemen aan een sociaal spel waarbij sprake is van een soort blind matchen: de gebruiker die deelneemt, kan alleen op basis van zijn of haar interesses een voorkeur voor een profiel selecteren zonder de foto ervan te kunnen zien. In het laatste geval is het echter niet de gebruiker die kiest met wie hij wil interageren, maar de gemeenschap: in de praktijk worden twee profielen aan andere gebruikers voorgesteld, en zij stemmen over de compatibiliteit van de twee profielen, en bepalen of het paar een winnaar of een mismatch zal zijn.

Twoo Unlimited: wat het is en hoe het werkt

Inschrijven op en gebruik maken van Twoo is gratis, maar als je gebruik wilt maken van een aantal voordelige extra diensten heb je een Twoo Unlimited-account nodig. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar uw ideale partner of gewoon met zoveel mogelijk gebruikers wilt chatten, kunt u overwegen extra credits te kopen. Als u toegang wilt hebben tot onbeperkte games, zijn credits een must: zodra u uw dagelijkse limiet hebt overschreden, variëren de kosten van extra credits van €2 voor een enkele credit tot slechts €30 voor 20 credits, met tussenliggende pakketten van €10 voor 5 credits en €17 voor 10 credits.

Naast een premiumabonnement kunt u het aantal bezoeken aan uw profiel verhogen om uw statistieken te verbeteren, te weten komen wie onlangs uw account heeft bekeken en elke dag tot 10 nieuwe gebruikers contacteren. Als je Twoo Unlimited activeert, kun je ook zien wie je leuk vindt, controleren of je berichten gelezen zijn, incognito surfen om ongemerkt interessante profielen te bezoeken en meer mensen in je zoekfilter zien.