Met AR Measure zijn uw meetlint en liniaal virtueel en altijd bij u

De applicatie gemaakt door Laan Labs werkt door gebruik te maken van augmented reality en stelt u in staat om een virtueel meetlint in de echte wereld te projecteren. Binnenkort in iOS 11

Er zijn situaties waarin het erg handig is om een meetlint bij de hand te hebben, en dat zijn er heel wat. Maar het is niet altijd mogelijk. Een bedrijf heeft een briljant idee bedacht dat dit probleem voor eens en voor altijd kan oplossen: een meetlint en een liniaal veranderen in virtuele objecten.

Laten we dit eens tot op de bodem uitzoeken. Het bedrijf in kwestie heet Laan Labs en heeft een toepassing ontwikkeld die het beroemde meetinstrument kan vervangen. En met enige nauwkeurigheid ook. Hoe? Door gebruik te maken van augmented reality, waarmee, zoals bekend, virtuele beelden in de echte wereld kunnen worden geprojecteerd. Dit betekent dat als u de breedte of lengte van een meubelstuk wilt weten (om maar een paar voorbeelden te geven), u alleen maar uw smartphone hoeft te gebruiken. Of beter gezegd, de camera van het apparaat. En als bij toverslag verschijnt de virtuele meter op het scherm van het toestel, dankzij de toepassing. Wel zo makkelijk toch?

Hoe AR Measure werkt

AR Measure, de naam van de applicatie van Laan Labs, is gemaakt om te werken met ARKit, het augmented reality-platform iOS 11 dat enkele weken geleden door Apple is gepresenteerd tijdens de Worldwide Developers Conference 2017 (WWDC). Op dit moment is het dus nog niet beschikbaar om te downloaden. Nu moeten we alleen nog uitleggen hoe het werkt. Heel “simpel”. AR Measure maakt gebruik van augmented reality en meet de afstand tussen verschillende punten in de 3D-ruimte.

Om metingen te verrichten, richt u de camera op een object, stelt u een beginpunt in en beweegt u de smartphone. En het virtuele meetlint doet de rest.

De video bovenaan is afkomstig van YouTube

Enkele van de video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van het internet, en worden daarom beschouwd als behorend tot het publieke domein. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.