Samsung S30, enge camera: 150-megapixelsensor

Samsung plant een 150-megapixel hoofdcamerasensor voor de Galaxy S30 waarmee het high-definition beelden kan maken

Hoewel de lancering nog een jaar op zich laat wachten, wekt de Samsung S30 nu al de nieuwsgierigheid van veel liefhebbers en kenners. Tot de belangrijkste specificaties behoren die met betrekking tot het fotografisch compartiment. Na geruchten over het ontbreken van een inkeping aan de voorkant, circuleren de laatste dagen geruchten dat de sensor van de hoofdcamera 150 megapixels zal zijn.

De evolutie van de camera bereikte zijn hoogtepunt met de Samsung S20 Ultra, die wordt beschouwd als een van de beste op de markt. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil de lat echter nog hoger leggen en een camera aanbieden met een resolutie die momenteel nog niet op de markt bestaat. Als dit het geval is, zou de Samsung Galaxy S30 wel eens de nieuwe grens van de fotografische sector kunnen zijn, en bewijzen dat beelden de drijvende kracht zijn achter de evolutie van smartphones, die nu vergelijkbaar zijn met professionele camera’s.

Samsung Galaxy S30: zal het een 30MP camera hebben?

De Galaxy S30 zal een echte sprong voorwaarts betekenen in vergelijking met de huidige voorstellen, vooral op het gebied van de fotografische sector. Waarom zeggen we dat?

Omdat Sammobile, een platform dat gespecialiseerd is in Samsung-gerelateerd nieuws, de afgelopen uren heeft gemeld dat de Galayx S30 een hoofdcamera van 150MP zal hebben.

Daaraan moeten worden toegevoegd een 64 MP telelens, een ToF sensor voor scherptediepte, een 16 MP groothoeklens en een 12 MP macrocamera.

Volgens de bron is het bedrijf twee prototypes aan het testen, waaronder een met optische stabilisatie op de hoofdcamera. Uiteraard zijn dit geen officiële bronnen, dus de informatie moet met de nodige voorzichtigheid worden behandeld. We zullen nog een paar maanden moeten wachten op bevestiging over de nieuwe configuraties, waaronder de camera’s.

De Samsung Galaxy S30 zal ook een andere ongelooflijke functie hebben

De 150MP camera zal niet de enige uitblinker van de nieuwe smartphone zijn. De afgelopen weken is nog een interessante functie uitgelekt: de frontcamera zal onder het scherm worden verborgen. Met andere woorden, het ontwerp wordt niet onderbroken door een inkeping of een ander element, iets waar iedereen naar streeft, maar wat nog door geen enkele fabrikant is bereikt.

Het plaatsen van de camera onder het display is echter geen gemakkelijke taak, omdat je te maken hebt met de vermindering van licht, wat essentieel is voor beelden van hoge kwaliteit. Maar deze beperking kan worden opgeheven door een lens met een groter diafragma te plaatsen. Er zijn momenteel geen smartphones op de markt met een camera die in het beeldscherm is geïntegreerd, noch zijn er fotosensoren van 150 MP. Als Samsung in beide slaagt, zal het niet alleen een ongeëvenaard toestel creëren, maar ook de benchmark-concurrent zijn.