Beste programma’s om bedrijfslogo’s te maken

Voor een bedrijf, een vereniging of om het even welk soort project te ontwikkelen, is het essentieel om een logo te creëren, een representatief beeld om te gebruiken voor marketing en communicatie. Dit is een zeer belangrijk element, dat de merknaam zal vergezellen op elk moment van interactie met de gebruikers, dus is het essentieel om het op een optimale manier te creëren en de juiste software te kiezen om het te configureren. Laten we eens kijken hoe u online een logo kunt maken, met de beste programma’s om dit te doen en een aantal nuttige tips om het echt effectief te maken.

Beste programma’s om online logo’s te maken

Het maken van een bedrijfslogo is tegenwoordig een vrij eenvoudige taak, omdat er tal van platforms en toepassingen zijn waarmee u dit op het web in slechts enkele ogenblikken kunt doen, gratis of tegen een vergoeding. In deze gids hebben we de meest interessante en populaire opties op het internet verzameld, met een verzameling van de beste online programma’s voor het maken van logo’s om de naamsbekendheid te vergroten.

Canva

Een van de populairste platforms voor het maken van een eigen logo is ongetwijfeld Canva, een applicatie die speciaal is ontworpen om het maken van afbeeldingen voor gebruik op het web te vereenvoudigen. Het is een gratis dienst, speciaal gericht op niet-professionelen, en biedt een wizard-systeem met vooraf ingestelde middelen en functies om het maken van grafische ontwerpen te vergemakkelijken. U kunt unieke afbeeldingen maken voor landingspagina’s, berichten op sociale media, reclamecampagnes en natuurlijk bedrijfslogo’s.

Het enige wat u hoeft te doen, is u registreren met uw Facebook- of Google-account, of door uw naam, e-mailadres en een persoonlijk wachtwoord in te voeren.

De grafische interface is eenvoudig en intuïtief, met een werkbalk met alle juiste functies om een opvallend logo te maken en stapsgewijze tips over hoe u dat moet doen. Canva biedt honderden sjablonen en een enorme bibliotheek van bronnen, maar om er het meeste uit te halen kunt u kiezen voor de betaalde versie voor professioneel gebruik, met prijzen vanaf €11,99 per maand en een proefperiode van 30 dagen, voor meer dan 60 miljoen afbeeldingen en geavanceerde digitale grafische tools.

Logotype Creator

Een ander programma voor het online maken van bedrijfslogo’s is Logotype Creator, verkrijgbaar via de website logotypecreator.com, een portal met een interface die nogal lijkt op die van Canva. Zodra u het platform bent binnengegaan, hoeft u alleen maar uw naam in te voeren in het vak aan de rechterkant van het scherm. Zodra u het platform binnengaat, hoeft u alleen maar de naam van het bedrijf in te voeren en het systeem zal u onmiddellijk een aantal grafische opties tonen, waarna u een van de voorgestelde sjablonen kunt gebruiken, deze kunt wijzigen of er een vanaf nul kunt creëren. Om de functies van Logotype Creator te gebruiken, moet u zich gratis registreren, waarna een deel van de inhoud gratis is en een deel tegen betaling.

Hatchful

Het Hatchful-platform biedt de optie Maak een logo op maat, waarmee u in enkele ogenblikken opvallende afbeeldingen kunt maken op een vereenvoudigde manier, direct online zonder iets te downloaden en volledig gratis. Dit programma is gemakkelijk te gebruiken en biedt een grote verscheidenheid aan grafische oplossingen, met een wizard om de configuratie van het logo te versnellen en te vergemakkelijken. Je moet bijvoorbeeld de bedrijfssector aangeven, de emoties die je wilt overbrengen, de naam van het bedrijf en de slogan, en dan zal het systeem je een aantal voorbeelden laten zien van logo’s gebaseerd op de criteria die je hebt ingesteld, die je vervolgens kunt bewerken en downloaden.

Gratis Logo Generator

Deze software is echt makkelijk te gebruiken en bovenal helemaal gratis, zonder registratie, maar het heeft geen geavanceerde functies, dus het is geschikt voor het maken van een eenvoudig logo zonder speciale grafische elementen. Om Free Logo Generator te gebruiken hoeft u alleen maar verbinding te maken met de website simwebsol.com, en de werkbalk aan de linkerkant te gebruiken om het logobeeld te maken, tekst, beeld en enkele effecten in te voegen. Klik ten slotte op Opslaan en sla het bestand op uw PC op, een eenvoudige en onmiddellijke oplossing.

Ucraft

Een van de beste programma’s om gratis online logo’s te maken is Ucraft, een software waarvoor u niet hoeft te betalen en waarmee u in enkele ogenblikken de afbeeldingen voor uw bedrijf of project kunt maken. De enige beperking is dat u zich moet registreren, een gratis account moet aanmaken met uw e-mailadres en een persoonlijk wachtwoord, om een gepersonaliseerd logo te kunnen maken met veel materiaal en een complete grafische editor. In 10 minuten kunt u de afbeelding krijgen die u wilt, deze downloaden en gebruiken voor uw online marketing- en communicatieactiviteiten.

Cool Text

Met Cool Text kunt u online aangepaste logo’s maken, door naar de website cooltext.com te gaan en de wizard te volgen om een aangepaste afbeelding te maken. Allereerst moet je een stijl kiezen uit de voorgestelde, dan kunt u invoegen van de verschillende elementen zoals de tekst, beeld en effecten, dan alles wat overblijft is om het bestand te downloaden gratis en op te slaan op uw PC. Ook hier zijn de mogelijkheden beperkt, maar het is gratis en geschikt voor snelle projecten die niet veel aandacht voor detail of grafische kwaliteit vereisen.

Logaster

Als u een meer geavanceerd programma nodig hebt voor het maken van een bedrijfslogo, dan is Logaster de juiste oplossing. Logaster is betaalde software die ideaal is voor professionele graphics. De kosten omvatten verschillende pakketten, met prijzen vanaf $19,99 voor één logo of $49,99 voor 120 bestanden, met plannen tot $89,99 om speciale tools voor sociale netwerken en digitale bedrijven te ontsluiten. Zelfs in dit geval kunt u enige basisinformatie verstrekken, zodat het systeem u onmiddellijk lay-outs laat zien waarmee u aan de slag kunt om de logobouw te versnellen.

Logo Garden

Een uitstekend programma om online logo’s te maken is Logo Garden, een gratis tool dat u op afstand kunt gebruiken zonder dat u iets op uw pc hoeft te downloaden. Binnenin kunt u uw eigen logo creëren, met behulp van de grafische hulpmiddelen en het materiaal dat door het portaal in de webinterface ter beschikking wordt gesteld, met een goed aanpassingsniveau om een project van behoorlijke kwaliteit te verkrijgen. Anders kunt u een professional inschakelen met de Make My Logo For Me optie, die 39 dollar kost en binnen één werkdag wordt geleverd.

Oberlo

Oberlo is een dropshipping platform, waarmee u snel producten kunt vinden om te bekijken binnen uw e-commerce, waardoor u de tijd die u besteedt aan zoeken optimaliseert. Een van de gratis functies is een onlineprogramma voor het maken van logo’s. Ga naar de portaalsite oberlo.nl, open het keuzemenu onder Resources, klik op Free Tools en kies de optie Logo Creator. Vervolgens kunt u het logo naar wens configureren en downloaden door u gratis te registreren met uw e-mailadres.

Beste programma’s om logo’s op uw pc te maken

Zoals we hebben gezien, kunt u met sommige platforms online aangepaste logo’s maken, een snelle en eenvoudige manier om de afbeeldingen te maken die u nodig hebt zonder iets te hoeven downloaden. Tegelijkertijd is er ook software die op uw PC kan worden geïnstalleerd, zodat u altijd een gratis of betaalde toepassing hebt waarmee u afbeeldingen kunt maken of wijzigen voor commercieel of persoonlijk gebruik. Hier zijn de beste programma’s voor het maken van logo’s op uw pc.

Inkscape

Als u vaker een grafische editor moet gebruiken, is een van de beste opties Inkscape, een gratis software gebaseerd op een open-sourceproject dat u op uw pc kunt downloaden, met versies voor Windows, Linux en macOS. Met het programma kunt u aangepaste bedrijfslogo’s, vectorafbeeldingen en inhoud maken die op uw behoeften is afgestemd. De toepassing is een levensvatbaar alternatief voor duurdere software, zoals Photoshop en Adobe Illustrator, en is een ideale oplossing om een gratis grafisch programma op je pc te hebben voor nieuwe professionele projecten of voor het bewerken van afbeeldingen voor persoonlijk gebruik.

GIMP

Het GIMP is ook gratis software voor het maken van logo’s, afbeeldingen, presentaties en elk type grafische inhoud, en is een uitstekend alternatief voor Photoshop voor het maken van grafische retouches van goede kwaliteit. Dit open source programma is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Download het bestand en installeer de toepassing op uw PC, en gebruik dit platform voor elke behoefte met betrekking tot de productie van visuele middelen.

Adobe Illustrator

Voor professionele, hoogwaardige aangepaste logo’s is het ecosysteem van Adobe-toepassingen natuurlijk het beste dat op de markt verkrijgbaar is, te beginnen met Illustrator, een van de populairste en meest gebruikte programma’s voor vectorafbeeldingen. Dit type bestand is zeer populair op het web, omdat het kan worden gecomprimeerd zonder verlies van resolutiekwaliteit. Adobe Illustrator is beschikbaar met een gratis proefperiode van 7 dagen, waarna u het programma voor €24,39 per maand kunt krijgen met ondersteuning voor cloud-technologie.

Bedrijfslogo maken: hoe het goed te doen

Zoals u ziet, zijn er veel programma’s en online platforms voor het maken van logo’s, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe u geoptimaliseerde afbeeldingen kunt maken om het meeste uit dit grafische element te halen. Het bedrijfslogo is essentieel voor de reputatie van het bedrijf, in feite is het het referentiepunt voor gebruikers en het beeld dat wordt gebruikt voor online communicatie, marketingactiviteiten en reclame. In de praktijk vertegenwoordigt het de identiteit van het merk, dus moet het de waarden van het bedrijf bevatten om zijn positionering op de markt onmiddellijk over te brengen.

In de eerste plaats moet de visuele en tekstuele inhoud zorgvuldig worden geselecteerd, waarbij de juiste kleuren, contrasten en stijl moeten worden gekozen, waarbij niet mag worden vergeten dat de chromatische aspecten in evenwicht moeten zijn en elke tint verschillende emoties overbrengt. De grafische vormgeving moet aansluiten bij de doelgroep, en een minimalistische en onopvallende lay-out verdient de voorkeur, waarbij altijd moet worden geprobeerd zich van de concurrentie te onderscheiden. Het is zeker mogelijk om inspiratie op te doen bij grote bedrijven, maar het is essentieel om een eigen stijl te vinden en geen gemakkelijk reproduceerbaar of goedkoop materiaal te gebruiken.

Voor een online-project, zoals een beginnende website of een blog, is het mogelijk om gratis een logo te maken, met behulp van gratis online-tools zonder een bepaald editor-systeem. Anderzijds moet een bedrijf altijd kiezen voor een professioneel ontworpen bedrijfslogo van goede kwaliteit, op maat gemaakt, een investering die niet overdreven is, maar absoluut noodzakelijk. In dit geval is het mogelijk meer gesofisticeerde betaalde programma’s te gebruiken, maar de beste optie is zich tot ervaren professionals te wenden om een resultaat te verkrijgen dat aan uw behoeften beantwoordt.