Hoe een Epic Games account permanent te verwijderen

Als je een Epic Games account hebt, het moederbedrijf van Fortnite, maar je wilt je account verwijderen, dan is er een eenvoudige procedure die je direct op de officiële website kunt doen.

Heb je een Epic Games account, heb je het per ongeluk gedaan of heb je besloten te stoppen met spelen en heb je het daarom niet meer nodig en wil je het verwijderen? Dit gebeurt vaak bij gebruikers die uitgekeken raken op diensten waarvoor zij zich eerder hebben aangemeld, of die accounts aanmaken die lange tijd ongebruikt blijven. Op een dag besluit je ze te verwijderen, maar je weet niet eens waar je moet beginnen. Laten we eens kijken naar de stappen voor het verwijderen van een Epic Games-account.

Je kunt je profiel helemaal verwijderen, of het gewoon loskoppelen van de verschillende platforms waar je niet in geïnteresseerd bent. Soms wil je je account niet volledig verwijderen, omdat je dan alle gegevens verliest die eraan gekoppeld zijn. Lees gewoon de stappen die we je gaan laten zien om je Epic Games-account zonder problemen te verwijderen, de instructies zijn heel eenvoudig en kort, in een paar minuten heb je verwijderd wat je niet interesseert en ben je tevreden.

Epic Games-account, de diensten waarmee het verbonden kan zijn

We beginnen over het Epic Games-account, voordat we in detail bekijken hoe je het account kunt verwijderen of loskoppelen. Wat wij in de eerste plaats willen weten is aan welke diensten het kan worden gekoppeld, en vervolgens wat er gebeurt wanneer het profiel wordt verwijderd. Veel van de populairste videogames van dit moment zijn onderdeel van Epic Games, de games waar we het meest bekend mee zijn zijn Unreal Tournament en het super populaire Fortnite, dat nu de 9.10 update heeft bereikt. Het bedrijf heeft ook een digitale winkel, die we allemaal kennen als de Epic Gams Store, waar alle gebruikers videospelletjes kunnen kopen. Een andere dienst is de Unreal Engine, en al deze diensten zijn gekoppeld aan één Epic Games-account dat alle acties van de gebruiker verzamelt, dus vooruitgang, aankopen en meer.

We zeggen dit omdat je moet weten dat als je besluit je profiel te verwijderen, alle gegevens die daarin zijn opgeslagen, ook worden verwijderd. Dit is ook een onomkeerbare operatie, die geen herstel van informatie of van de rekening zelf mogelijk maakt. Voordat je overgaat tot het verwijderen van je Epic Games-account, moet je bedenken waar je aan begint en als dat is wat je wilt doen, volg dan de onderstaande instructies.

Hoe verwijder je je Epic Games-account: stap-voor-stap instructies

Elk Epic Games-profiel kan een grote hoeveelheid gegevens en informatie bevatten en daarom heeft het bedrijf zelf één methode ontwikkeld die beschikbaar is voor alle gebruikers die hun profiel willen verwijderen. Deze operatie is alleen mogelijk door het volgen van een specifieke optie op het officiële portaal van Epic Games, zodat u elke vorm van probleem kunt voorkomen.

Dus het eerste wat u moet doen is verbinding maken met de officiële website, voer vervolgens het e-mailadres en wachtwoord in, de inloggegevens van uw account Epic Games. U kunt er ook voor kiezen om op een van de sociale pictogrammen te klikken, zoals Xbox of PlayStation als u zo’n profiel hebt, en op Aanmelden te klikken. Zoek naar de optie Account verwijderen op de pagina die verschijnt en selecteer deze. Soms wordt je om een beveiligingscode gevraagd, afhankelijk van de specifieke instellingen van elk Epic Games-account. Als je deze code invoert, ga je naar Verwijdering bevestigen en klik je erop.

De experts van Epic Games zien vervolgens het verzoek tot accountverwijdering dat je hebt ingediend en zullen je profiel zo snel mogelijk verwijderen. U kunt de richtlijnen van Epic Games echter vinden op hun officiële website. Als je problemen ondervindt bij het verwijderen van je account, kun je contact opnemen met de ondersteuning van Epic Games.

Je kunt ook je bevestigingscode terug laten sturen, er is een speciale vermelding die aangeeft dat je de beveiligingscode moet sturen op de pagina voor het verwijderen van je account. Als u uw Epic Games-profiel niet zelf kunt verwijderen, log dan in op de officiële Epic Games-ondersteuningssite en klik op Contact opnemen, voer de vereiste informatie in en bevestig dat u uw Epic Games-account wilt verwijderen. U moet uw beveiligingscode invoeren en een korte beschrijving geven van het probleem dat u ondervindt.

Als u dit punt hebt bereikt, kunt u op de knop Verzenden drukken zodat de deskundigen van Epic Games uw verzoek om een auto om uw account te verwijderen kunnen ontvangen. Zij zullen dan per e-mail contact met u opnemen om het probleem op te lossen.