Hoe maak je een iPhone schermvideo

Wil je weten hoe je een iPhone schermopname maakt?

Het blijven verbeteren van prestaties en functionaliteit is een belangrijke doelstelling voor alle technologiemerken, en Apple in het bijzonder streeft er altijd naar zijn techjuwelen van het Apple-merk te verfijnen. Van de functies die zijn geïmplementeerd op de mobiele apparaten van het bedrijf, is schermopname op de iPhone en iPad een van de meest gewilde en gewaardeerde door gebruikers van het merk uit Cupertino.

Dat wil zeggen, de mogelijkheid om video’s op te nemen die alles reproduceren wat er gebeurt op het scherm van de smartphone, en om de beelden op te slaan voor later gebruik. Met welk doel? Er zijn veel redenen waarom Apple-gebruikers het scherm van hun iPhone willen opnemen: bijvoorbeeld om een activiteit die op de telefoon wordt uitgevoerd te delen met vrienden, om op afstand aan familieleden uit te leggen hoe een bepaalde handeling moet worden uitgevoerd of om complete gidsen te maken voor hun volgers of abonnees over bepaalde interessante onderwerpen.

Vanaf iOS 11 is het mogelijk om te besluiten een opname te maken van het iPhone-scherm, waarbij de audio van het toestel wordt opgenomen in de opname, of wordt uitgesloten van de uiteindelijke opname, afhankelijk van iemands behoeften. Behoefte en creativiteit liggen aan de basis van het succes van deze speciale functie: laten we eens uitzoeken hoe u het scherm van een iPhone correct kunt opnemen, op een eenvoudige en intuïtieve manier.

Hoe activeert u de schermopnamefunctie op een iPhone

Om te beginnen met het in realtime opnemen van de activiteiten die plaatsvinden op het scherm van uw iPhone, moet u eerst de opnamefunctie inschakelen. Het is meestal uitgeschakeld door het systeem en moet handmatig worden ingeschakeld in een paar eenvoudige stappen.

U hoeft alleen maar naar Instellingen te gaan, vervolgens naar het Configuratiescherm en vervolgens naar het gedeelte Controles aanpassen. Een van de items heet Schermopname, en door op het + icoon te tikken, wordt de opnamefunctie automatisch toegevoegd aan de ingeschakelde functies. Zodra deze korte stappen zijn ondernomen, is de schermopnamefunctie van de iPhone officieel ingeschakeld.

Om toegang te krijgen tot de schermopnamefunctie, hoeft u alleen maar het Control Centre op te roepen door vanaf de onderkant van het display omhoog te vegen en op de knop met het opnamepictogram te drukken, weergegeven door de twee concentrische cirkels. Met iPhone X kun je hetzelfde doen door vanaf de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden te vegen, en vanaf daar de opnamefunctie te starten.

Hoe maak je een iPhone-schermopname

Wanneer je een opname wilt starten, kun je zoals hierboven het opnamepictogram zoeken, en dit activeren met een tik op het scherm. Door op te drukken zonder het opnamepictogram los te laten, of door stevig op het pictogram te drukken, kunt u de audio-opties selecteren. Voordat de iPhone begint met het opnemen van het scherm, kan de gebruiker beslissen of hij wil doorgaan met het opnemen van het audiospoor of dat hij de microfoon inactief wil houden.

Een aftelling waarschuwt vervolgens dat de schermopname binnenkort begint, waarna de iPhone begint met het opnemen van alles op het display. Op dit punt kunt u vanuit het Control Center naar beneden vegen en alle bewerkingen uitvoeren die u wilt opnemen, opslaan en delen.

Er verschijnt een rode balk boven in het scherm om aan te geven dat er een opname wordt gemaakt, zodat u eenvoudig kunt controleren of deze al is gestart.

Om de opname te stoppen, drukt u op de rode balk en vervolgens op de knop Stop, of roept u het Control Centre op en drukt u nogmaals op de knop met het opnamepictogram. Het is goed om te weten dat de beeldschermopname ook wordt gestopt als het iPhone-scherm bevriest.

De opnamen die u maakt, worden automatisch opgeslagen in de videoalbums van uw smartphone: ze zijn toegankelijk zodra u een opname hebt voltooid door simpelweg op de melding te klikken die boven in het beeldscherm wordt weergegeven, en ze zijn altijd beschikbaar in de fotorol van uw iPhone.

Bruikbare opmerkingen over schermopname

Het is belangrijk om te onthouden dat elke beweging die op het scherm wordt gemaakt tijdens de opname wordt vastgelegd, evenals elk type melding dat in de tussentijd verschijnt: door dit in gedachten te houden en elke opname zorgvuldig door te nemen voordat u deze verzendt en deelt, kunt u fouten voorkomen, misverstanden voorkomen en uw privacy beschermen. Laat je fantasie de vrije loop en maak plezier!